Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відкрилася сучасна лабораторія з контролю якості ліків

На Дніпропетровщині відкрилася сучасна лабораторія з контролю якості ліків
Якість ліків на Дніпропетровщині повинна бути під надійним контролем європейського рівня. Вирішенню цього стратегічного завдання сприятиме наявність вдосконаленої та дооснащеної лабораторії з контролю якості лікарських засобів, яку відкрив у Кривому Розі губернатор Дмитро Колєсніков.

«Наша основна мета – якісні та доступні ліки для кожного мешканця Дніпропетровщини. Криворізька лабораторія - єдиний в області державний заклад, який здійснює перевірку лікарських засобів. Це той кордон, через який не повинен пройти жоден неякісний препарат, - зазначив керівник області. – Сучасне обладнання, яке встановлено у цій лабораторії, виводить на новий рівень проведення аналізу лікарських засобів в регіоні. Тепер якість препаратів у Дніпропетровській області контролюється за сучасними європейськими стандартами. За 8 місяців поточного року лабораторія провела близько 1300 аналізів лікарських засобів. Кожний десятий засіб був вилучений як неякісний. Кожний житель області має бути впевненим: ті ліки, які він придбає або отримає в медичних закладах або аптеках регіону, є безпечними та якісними. Це рівною мірою стосується як вітчизняних, так і зарубіжних препаратів. Жодного виключення, жодного послаблення».

Лабораторія з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції, що є територіальним підрозділом Державної служби з лікарських засобів у Дніпропетровській області, була створена у 1998 році. Вона здійснює аналіз якості фармацевтичної продукції, яка виробляється, зберігається, реалізується або використовується на Дніпропетровщині.

У 2011 році було прийнято рішення про вдосконалення та дооснащення територіальної лабораторії. Наразі на суму близько 7 млн грн тут встановлено найсучасніше обладнання, яке дозволяє проводити широкий спектр досліджень якості лікарських засобів, виключаючи фактор людського втручання.

«Особлива гордість нашої лабораторії – це хроматографи. Раніше для того, щоб провести хроматографічне дослідження препаратів, необхідно було транспортувати зразки до Києва. На це витрачався час та фінанси. Тепер обладнання, про яке спеціалісти нашої лабораторії могли тільки мріяти, є і на Дніпропетровщині», - розповіла завідуюча лабораторією з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Дарина Полозок.

На час дооснащення лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції не припиняла своєї роботи. За 8 місяців 2013 року кількість проведених аналізів якості за направленням Держслужби становить близько 1300 аналізів. З них 130 зразків серій лікарських засобів було вилучено як неякісні.

За 2013 рік за участі співробітників лабораторії було проведено митний контроль близько 6300 серій лікарських засобів, з яких 115 серій не відповідали нормам. За перше півріччя цього року вилучено з обігу 1 млн 825 тис упаковок неякісних, незареєстрованих, фальсифікованих лікарських засобів на суму понад 67 млн грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Ангелина  (24.01.18 21:22): Здравствуйте, как можно частным образом исследовать мед препарат? у нас есть сомнение его качества. Мы ничего никому не хотим доказывать, но для нас это очень важно. Спасибо. Помогите Відповісти | З цитатою
Ir Shi  (29.09.13 20:37): "За первое полугодие этого года изъято из обращения 1 миллион 825 тысяч упаковок некачественных, незарегистрированных, фальсифицированных лекарственных средств на сумму свыше 67 миллионов гривен". Вот так пичкают людей не понятно чем, а они думают, что медики не правильно лечение назначают... Відповісти | З цитатою
Днепропетровец  (26.09.13 10:25): Контроль качества не столько важен в продажах как в начале когда выдаются сертификаты и заключения моз на лекарства. до 70 % лекарств на рынке сомнительного действия, то есть исследования не проводились. За такое у фармацевтических компаний нужно вообще лицензии отбирать. У нас в Украине к сожалению мы подопытные крысы и кролики... Эксперименты на нас ставят. Еще и деньги имеют на этом. Пока процветает коррупция не видать нам качественных лекарств. Просто появилась еще одна конторка куда нужно понести катлетку. Відповісти | З цитатою
Дед Пихто  (25.09.13 09:34): "Качество лекарств в Днепропетровской должна быть под надежным контролем европейского уровня", стесняюсь спросить, а чем или правильнее сказать какой хренью нас лечили все эти 22 года? Вроде как поутру проснувшись спросили - "а не хотите ли хороших лекарств, ну те, которые лечат"? Відповісти | З цитатою
йцукен  (24.09.13 18:34): Кого ж посадят за хищение 80 объектов, состоящих в собственности городской "громады": Куличенко, Удода или Колесникова? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті