Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
16:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Форум «Молоді – впевнений старт» зібрав делегатів з усієї Дніпропетровщини

|«« «« »» »»|

У Дніпропетровську відбувся перший обласний Форум «Молоді – впевнений старт!», присвячений розробці регіональної стратегії молодіжної політики губернатора Дніпропетровщини Дмитра Колєснікова.

У форумі взяли участь представники студентських рад, учнівських рад профтехучилищ та технікумів, молодіжних громадських організацій, робочої та сільської молоді. За підсумками Форуму учасники запропонували шість пріоритетів молодіжної політики до 2020 року. На думку керівника регіону, основна мета молодіжної політики – допомогти молодим людям стартувати у житті.

«Молодіжна політика повинна бути політикою пріоритетів. У світі 21 століття по-іншому бути не може. Не можна розпорошувати ресурси. Потрібно сконцентруватися на головному», - звернувся до учасників Форуму губернатор Дмитро Колєсніков.

За словами керівника області, саме тому в проекті регіональної молодіжної стратегії визначено шість головних пріоритетів. Це конкурентоздатність молоді на ринку праці, інноваційна активність молоді, здоровий спосіб життя і сімейні цінності,повернення в соціум молодих людей, що опинилися в складній ситуації, патріотичне виховання, соціальна та громадська активність.

В рамках цих пріоритетів розроблятимуться регіональні проекти та проекти у сфері молодіжної політики. Перші ідеї щодо цих програм пролунали безпосередньо на форумі. Делегати розробляли пропозиції для кожного пріоритету під час роботи у секціях.

Такий масштабний форум вперше проходить на Дніпропетровщині. На 450 делегатів була покладена відповідальна та почесна місія – представляти інтереси мільйонної молодіжної аудиторії області. На форумі – знову таки – вперше в історії обговорювали регіональну стратегію молодіжної політики до 2020 року.

27 вересня затверджено стратегію молодіжної політики країни, в якій передбачена необхідність розробки регіональних стратегій. А вже 1 жовтня Дніпропетровщина першою серед регіонів України представила на обговорення проект регіональної стратегії молодіжної політики. Проект, який знаходиться в руслі тих цілей і завдань, які намічені Президентської стратегією, і в той же час відбиває специфічні риси нашого регіону. Сьогодні регіон на фінальному етапі обговорення цієї стратегії.

Мета нової молодіжної політики – забезпечити молоді впевнений старт. «Коли мова йде про державну підтримку, про молодіжну політику, ми повинні чітко розуміти, куди ми направляємо ресурси і яких результатів досягнемо. Молодь - це ті, хто стартує, хто починає свою професійну кар'єру, отримує перше робоче місце або відкриває підприємство, створює сім'ю, заводить дітей», - зазначив керівник регіону Дмитро Колєсніков.

Також губернатор зазначив, що Дніпропетровщина – регіон з унікальним науково-технічним потенціалом. Тому молодіжна політика повинна стимулювати інноваційну діяльність молоді.

«Ми маємо стати не лише індустріальною столицею України, а й центром новітніх технологій, – сказав Дмитро Колєсніков. – Сьогодні Дніпропетровщина на четвертому місці в країні за кількістю програмістів. Наша мета – це не лише перше місце. Ми прагнемо стати однією з провідних майданчиків для технологічних стартапів в Україні».

Під час спілкування з молоддю, керівник регіону також зазначив, що регіональна молодіжна політика повинна передбачати створення умов для розвитку молодіжного підприємництва і, що найголовніше, навчання молодих людей основам грамотного ведення власної справи.

Також одним із пріоритетів у регіональній стратегії, за визначенням губернатора Дмитра Колєснікова, є здоровий спосіб життя, розвиток масового та професійного спорту.

Gorod.dp.ua на Facebook.


vmb  (22.02.14 20:16): НАКОНЕЦ ПРАВДА ПОБЕДИЛА!!!регионалы Харькова поехали в новую столицу Украины
г.Магадан РФ и качестве обиженых.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті