Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У 2013 році у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі народилося понад 3,5 тисячі дітей

У 2013 році у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі народилося понад 3,5 тисячі дітей
У 2013 році у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі народилося понад 3,5 тисячі дітей. Про це повідомила його керівник Людмила Падалко під час прес-конференції.

На Дніпропетровщині функціонує 23 пологових установи. Це два перинатальних центри – у Кривому Розі та Дніпропетровську, окремі пологові будинки, а також відділення у складі багатопрофільних лікарень та спеціалізованих медичних частин. Щороку тут відбувається понад 36 тис пологів.

Понад 70% пологів, коли народжуються глибоко недоношені діти вагою до 1,5 кг, приходяться на перинатальні центри. Тут створені умови для виходжування таких немовлят – і надсучасне медобладнання, і робота висококваліфікованих кадрів. Крім того, як зазначає головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру, на сьогоднішній день даний медзаклад отримує найбільші обсяги коштів з держбюджету на реанімацію новонароджених.

«За рахунок держави ми на 100% забезпечені дороговартісними препаратами, які забезпечують дихання немовлят. Такі препарати є вкрай важливими для виходжування передчасно народжених дітей. І у цьому напрямку нам є чим пишатися, адже нам вдається рятувати 85% дітей із критично низькою вагою тіла. Це чудовий показник», – зазначила Людмила Падалко.

Нагадаємо, що обласний перинатальний центр було створено у рамках національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». Центр розрахован на 4 тисяч пологів на рік.

Gorod.dp.ua на Facebook.


папа  (14.12.13 19:51): недавно там родился наш малыш!!! огромное спасибо всему персоналу центра!!! не обращайте внимание на злобные комментарии, людям этим просто желч девать некуда... Відповісти | З цитатою
Я не поняла...  (13.12.13 12:43): А почему, если "За счет государства мы на 100% обеспечены дорогостоящими препаратами", в пер.центрах требуете денег с рожениц? - Наверное,- за хорошую службу? Вам шо - зарплату не платят? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті