Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
01:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині проводять обстеження за допомогою виїзного флюорографа

На Дніпропетровщині проводять обстеження за допомогою виїзного флюорографа
На Дніпропетровщині через значне зниження температури та рясні снігопади для було розгорнуто пункти обігріву. За завданням Дмитра Колєснікова біля них організовано роботу пересувних флюорографів. Їхня мета – запобігти розповсюдженню туберкульозу і в такий спосіб захистити здоров'я мешканців області.

За допомогою виїзних флюорографів в середньому за день обстеження на туберкульоз проходили близько 80 людей. Про це повідомили у Дніпропетровському обласному центрі здоров'я.

Головний лікар Дніпропетровського обласного центру здоров'я Юрій Корягін зазначив, що практика обстежень людей за допомогою виїзних флюорографів застосовується вже не перший рік.

«Краще лікування – це профілактика. Тим паче, першочергове значення вона має в боротьбі з такою небезпечною хворобою, як туберкульоз, - сказав Юрій Корягін. - Акції з виїзними флюорографами - це дієвий метод виявлення патологій легенів. Людині не потрібно відриватися від звичного ритму життя та спеціально відвідувати лікарню, щоб пройти обстеження. Тому подібні заходи користуються великим попитом серед мешканців Дніпропетровщини».

Головний лікар додав, що виїзні флюорографи встановлюють у місцях найбільшого скупчення людей – біля ринків, вокзалів тощо. Але цього разу губернатор поставив завдання провести такі акції біля пунктів обігріву. Адже зазвичай до них звертаються саме ті люди, які знаходяться в групі ризику: незахищені верстви населення та люди без постійного місця проживання. Роботу виїзних флюорографів було організовано у Дніпропетровську та Кривому Розі.

«Послугами виїзного флюорографу могли скористатися всі бажаючі. В середньому за день таких було близько 80 людей. Нових випадків захворювання на туберкульоз не виявлено, але у декількох пацієнтів визначено залишкові зміни після перенесеного туберкульозу та інші патології легень. Всі вони направлені до медичних закладів області, де пройдуть подальшу діагностику та отримають належне лікування», - зазначив Юрій Корягін.

Виїзний флюорограф у Кривому Розі (на вул. Ленінського комсомолу, 1 та вул. Урицького, автостанція №2) буде працювати ще протягом трьох днів. У Дніпропетровську 6 січня флюорограф працюватиме біля пунктів обігріву на вул. Робочій, 73, 7-8 січня – біля центрального ринку «Озерка».

Нагадаємо, що лише протягом минулого року у такий спосіб було обстежено понад 100 тис людей. Підозру на туберкульоз виявлено у близько 500 людей. Ще у 140 - виявили онкозахворювання.

Gorod.dp.ua на Facebook.


не удивляюсь  (06.02.14 12:32): Это инфа для галочки. Не успели 7-8 января,знач.опаздали, сами виноваты..И не важно ,что в известность людей поставили только 6 февраля... работа уже проделана. Відповісти | З цитатою
*  (06.02.14 12:00): "В Днепропетровске 6 января флюорограф будет работать у пунктов обогрева на ул. Рабочей, 73, 7-8 января - возле центрального рынка «Озерка». За оном уже 6 февраля Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті