Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Завтра Всесвітній день боротьби зі сліпотою від глаукоми

Завтра Всесвітній день боротьби зі сліпотою від глаукоми
6 березня у Всесвітній день боротьби зі сліпотою від глаукоми всі жителі Дніпропетровщини з метою профілактики сліпоти зможуть виміряти внутрішньоочний тиск.

У Дніпропетровську в торгових центрах «Славутич», що на проспекті Кірова, та «Материк», що на проспекті Гагаріна, проводитимуться благодійні акції з вимірювання внутрішньоочного тиску. Така ж акція пройде у Кривому Розі у торговому центрі «Варус», що на вул. 23-го лютого. Також пройти обстеження можна в усіх медзакладах міст та районів області. Про це повідомила заступник директора Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст з офтальмології Світлана Устименко під час прес-конференції.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, глаукома є другою після катаракти причиною сліпоти в світі. Від 16% до 20% всіх випадків захворювання закінчуються сліпотою.

Як розповіла Світлана Устименко, у Дніпропетровській області з року в рік збільшується кількість виявлених хворих глаукомою. У 2013 році було виявлено більше 3 тис хворих. Ще стільки ж можуть не здогадуватися про наявність у них захворювання.

Зокрема, на 1 січня 2014 на диспансерному обліку у Дніпропетровській області знаходиться 17 818 осіб хворих глаукомою. Близько 10% людей з глаукомою навіть після належного лікування втрачають зір. Але без лікування у 100% хворих глаукомою настає сліпота протягом 5-7 років. Раннє виявлення захворювання та адекватне диспансерне спостереження в більшості випадків дозволяють зберегти зорові функції у хворих глаукомою.

Світлана Устименко наголосила, що для профілактичних оглядів населення на глаукому бригадами медичних працівників постійно проводяться виїзні акції з вимірювання внутрішньоочного тиску безконтактним методом в багатолюдних містах. За 12 місяців 2013 року обстежено 12 852 громадян. Підвищений внутрішньоочний тиск виявлено у 612 громадян, що складає 5 %.

Довідка:

Термін «глаукома» об'єднує велику групу захворювань очей, яка характеризується постійним або періодичним підвищенням внутрішньоочного тиску з подальшим розвитком дефектів зору, зниженням центрального зору і атрофією зорового нерва.

Кількість глаукомних хворих у світі коливається від 60,5 до 105 млн. чоловік , а до 2020 року може досягти 110 млн. чоловік. Динаміка захворюваності на глаукому в Україні характеризується аналогічними тенденціями і є невтішною . В Україні виявляють 25 тисяч нових випадків захворюваності на глаукому. Якщо в 2007 році в Україні на кожні 100 тис. населення було зареєстровано 542 хворих на глаукому, а в 2012-му - 569 хворих, то в 2013 році - 610 хворих.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Раиса  (06.03.14 18:27): Что интересно, этой информации на городе, вчера не было. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті