Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обласна рада зайнялася енергозбереженням у школах

Обласна рада зайнялася енергозбереженням у школах
18 серпня у Дніпропетровській обласній раді конкурсна комісія почала розглядати проекти учасників пілотного конкурсу «Енергозбереження задля майбутнього».

Загалом до участі долучилися 20 шкіл Амур-Нижньодніпровського району. Всі вони, за умовами конкурсу, створили власні проекти підвищення енергоефективності своїх шкіл, а також розробили освітні акції для популяризації енергозбереження.

На думку експертів, всі проекти підготовлені на високому рівні. Зокрема, серед пропозицій – модернізація опалювальної системи, термоізоляція труб, заміна вікон, утеплення фасадів, добудова до центрального входу утеплених тамбурів, заміна старого освітлення на енергозберігаюче. Також велику увагу у проектах приділено вихованню у школярів енергетично грамотної поведінки і стилю життя. Планується проведення відкритих уроків, круглих столів, також пропонується навчати дітей азам енергоефективності, проводячи тематичний КВК та спеціалізовані виставки.

«Втілення енергозберігаючих проектів допоможуть навчальним закладам не тільки зекономити кошти, а й створити умови, щоб у приміщеннях взимку стало значно тепліше і комфортніше. Крім того, ми повинні сформувати у дітей екологічну свідомість та мислення, необхідність заощадження невідновлюваних ресурсів. Такі знання - це фундамент енергетичної та економічної безпеки регіону, основа для нормального життя людей. Ефективність системи енергозбереження багато в чому залежить від самих жителів області. Тому з самого дитинства кожен має розуміти, як це важливо раціонально ставитися до використання енергії - від цього залежить і особистий добробут, і безпека країни в цілому», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Претенденти на перемогу – ті школи, які надали найкращі пропозиції щодо підвищення енергоефективності у власних будівлях, а також розробили освітні заходи, які дозволять залучити до проблем енергозбереження якомога більше людей – не тільки учнів, а й їх батьків, жителів мікрорайону, представників громадськості, підприємств, влади.

Переможці будуть оголошені після підведення підсумків наприкінці серпня. Кращі проекти втілять у життя за підтримки обласної ради вже цієї осені. Крім того стартує новий конкурс для шкіл, який цього разу планує охопити територію всієї області.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Доби  (19.08.14 15:02): если наши дети будут мыслить как Удод это будет крах народа Украины Відповісти | З цитатою
Yura  (18.08.14 16:41): "подари школе окно" - это мы уже проходили при Юлькином губернаторе Бондаре. Готовьте родители деньги. Граждане поддерживающие майдан и т.д. Вы наверно твердо убеждены, что в этом году поборов в школе точно не будет, что наконец работает "честная и справедливая" власть. Хочется Вас услышать 1-го сентября. Только попрыгайте перед этим, как Буратино в стране дураков. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
засада  (18.08.14 16:08): урдод есть, а где же вилкин? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті