Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
07:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську психологи надають професійну допомогу військовим-учасникам АТО

У Дніпропетровську психологи надають професійну допомогу військовим-учасникам АТО
На Дніпропетровщині організовано та налагоджено системну роботу волонтерської мобільної бригади екстреної соціально-психологічної допомоги, яка безпосередньо працює з військовослужбовцями-учасниками антитерористичної операції на Сході країни та їх родичами.

Метою роботи мобильноїгрупи кризових психологів, яка розпочала свою активну діяльність у червні цього року,є надання екстреної соціально-психологічної допомоги та всебічної підтримки захисників Вітчизни, виведення їх із кризового стану та недопущення розвитку посттравматичного стресового розладу після повернення воїнів із зони ведення бойових дій.

За словами координатора волонтерської мобільної бригади екстреної допомоги «Добро Дніпра» Олени Котковської, з початком активної фази АТО, у багатьох військовослужбовців та їх рідних виникає гостра потреба не тільки у психологічній підтримці, але й в супроводі інших наслідків, які виникають під час проведення військових операцій.

«Тому ми обєдналися з відповідними спеціалістами, найактивнішими волонтерами та у взаємодії з військовими та керівництвом регіону сформували команду професіоналів, яка, в будь який час доби, адекватно реагує на актуальні проблеми військовослужбовців та їх рідних, - розповіла Олена Котковська. - Розуміючи стан постраждалих, нашим завданням є надання кваліфікованої допомоги у ефективному вирішенні їхніх проблем. Ці завдання вирішуються насамперед, завдяки патріотизму, налагодженій координації дій між усіма учасниками процесу та професійності кожного члена нашої команди - кризових психологів, психіатрів, юристів, представників військкоматів, військових частин, керівництвом регіону та інших фахівців. Ця модель співпраці дозволила нам сформувати синергетичну систему, яка ефективно працює завдяки тісної та результативної співпраці з командуванням Дніпропетровського обласного військового комісаріату та керівництвом Дніпропетровської облдержадміністрації, що координують наші дії та надають всебічну допомогу у вирішені будь-яких питань процесу».

Як розповів заступник військового комісара Дніпропетровського обласного військового комісаріату по роботі з особовим складом підполковник Сергій Полуциган, результати роботи, рекомендації та відповідні пропозиції спеціалісти бригади екстреної психологічної допомоги мобільно надають командуванню підрозділів, військових частин та обласного військкомату.

«Це дає змогу разом, в стислі терміни, знайти інструментарій у вірішенні кожного окремого випадку – і ні військові, ні їх рідні не залишаться на самоті з виникаючими проблемами», - розповів офіцер.

Окрім того, фахівці мобільної бригади також плідно працюють із родичами загиблих та зниклими безвісті військовослужбовців, надають їм екстрену кваліфіковану допомогу, координують дії інших фахівців та розробляють реабілітаційні програми для цієї особливої групи постраждалих, що дасть можливість уникнути в майбутньому проявів наслідків військових дій.

На даний час фахівці вже спланували, організували та втілюють в життя роботу з військовослужбовцями, які нещодавно поповнили та доукомплектували частини та підрозділи в рамках третьої хвилі часткової мобілізації в Дніпропетровській області.

«Спираючись на професійні знання та нові умови, впевнені, що така робота вкрай необхідна, задля того, щоб новоприбулі воїни, так би мовити, плавно, без додаткового стресу, увійшли у військові колективи та впевнено себе почувати поряд із загартованими в боях товаришами», - зазначила кризовий психолог.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


Тая  (16.09.14 12:24): Психологическая помощь, моральная поддержка многим сейчас нужна, и не только солдатам, вот от Украинской Перспективы волонтеры с детками работают, мероприятия для них организовывают, психологическую работу проводят как сними, так и с их родителями-беженцами Відповісти | З цитатою
Пациент СМИгрени  (15.09.14 17:33): А вот местному населению психологическую помощь оказывают наши профессиональные укроСМИ.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті