Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина може стати взірцем з децентралізації влади в Україні

Дніпропетровщина може стати взірцем з децентралізації влади в Україні
Відповідних домовленостей сьогодні досягли керівництво Дніпропетровської обласної ради та директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані. Сторони також підвели підсумки співпраці за 2013-2014 рр., обговорили перспективи на 2015 рік та провели «круглий стіл» на якому обговорили очікуванні результати від реформ з децентралізації в Україні.

«Централізація влади в Україні гальмує розвиток громад, а централізація коштів зв'язує руки місцевій владі та робить її роботу залежною від держбюджету. Єдиний вихід - децентралізація влади, яка забезпечить територіальний розвиток. Доки центральна влада розробляє законодавчі засади реформи, Дніпропетровщина напрацьовує власний досвід. Сьогоднішня зустріч - це гарна можливість наших громад почути думки і рекомендації кращих європейських експертів стосовно децентралізації. Реформа місцевого самоврядування дозволить владі на місцях реалізовувати дійсно необхідні кроки та мати для цього достатньо ресурсів. А громади зможуть контролювати ефективність роботи місцевої влади», - зазначив Євген Удод.

За словами Гуідо Бельтрані, співпраця між обласною радою та проектом DESPRO досконала і регіон дуже швидко просувається вперед.

«У Швейцарії є багатий досвід впровадження і реалізації програм з децентралізації. У нашій країні влада і населення працюють пліч-о-пліч. Саме така робота збільшує рівень довіри та приносить конкретні результати. Ми готові поділитись своїм досвідом з кожним бажаючим і сподіваємось на гарні результати у спільних проектах з Дніпропетровщиною вже наступного року», - підсумував пан Бельтрані.

Нагадаємо, що протягом 2013-2014 рр. у рамках співпраці облради з проектом DESPRO 5 сільських рад Солонянського, Синельниківського, Павлоградського та Софіївського районів у 2014 році отримали кошти на будівництво чи реконструкцію системи водопостачання тощо. А Томаківський район - технічну підтримку на розробку стратегії розвитку сільської громади. У 2015 році до проектів з децентралізації системи водопостачання, експертної підтримки громад та ін. додається ще й відкриття «Школи місцевого самоврядування» і дистанційне навчання керівників місцевого самоврядування з децентралізації влади тощо.

Gorod.dp.ua на Facebook.


axab  (21.01.16 09:17): Ось цікава інфографіка щодо необхідності оновити Конституцію заради децентралізації:
http://decentralization.gov.ua/infographics/item/id/27
Відповісти | З цитатою
axabnrg  (16.12.14 11:22): Праздник "День местного самоуправления" будет намного актуальнее, если все таки реформу децентрализации не заговорят, не сделают "кукольной" и эфемерной, а перейдут от слов к делу:

http://ua.interfax.com.ua/news/political/238399.html
Відповісти | З цитатою
Василий  (16.12.14 00:24): Централизация власти в Украине тормозит развитие общин... Это каких общин - еврейских? Других в Украине вроде не наблюдается... Для успешной децентрализации, в таком случае, Коломойского нужно размножить))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
dl002  (15.12.14 19:37): И в это кто то верит?...
Я поездил по стране. Как ни прискорбно, среди городов миллионников, Днепр самый отсталый. Бардак у нас во всем. МВД, транспорт, коммуналка, дороги, благоустройство города, мусор,...
Не зря мы уже не миллионник, даже с присобаченным Таромским. Город погибает из-за того, что кланы местной мафии давно его поделили, договорились с Киевом, что их не тронут - отдавая за это большую часть бюджета и не прося многого на город. И в городе такое впечатление никто ничего не делает. Например Донецк даже после войны находится в лучшем состоянии, чем Днепр. Довелось ездить летом в Донецк - так по возвращению, проезжая нашими дорогами, думал что война у нас а не в Донецке...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Кадровик  (15.12.14 18:09): Не на то деньги дают! Деньги нужно просить на строительство и ремонт уже имеющихся общественных туалетов по эвропейцским нормам. Потому как театр начинается с вешалки, а культура граждан с уровня и доступности общественных туалетов. А чего нет, того нет. Відповісти | З цитатою
Раисв  (15.12.14 17:40): Это, значит все себе хочет забрать эта морд К оломойский. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті