Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
03:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську відзначається тенденція до зниження захворюваності на туберкульоз

У Дніпропетровську відзначається тенденція до зниження захворюваності на туберкульоз
У Дніпропетровську відзначається тенденція до зниження захворюваності на туберкульоз, зокрема, за 9 місяців 2014 року ця хвороба була виявлена у 455 дніпропетровців, тоді як за аналогічний період 2013 року – у 622 осіб.

Про це під час прес-конференції повідомила головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Юлія Колосова.

«Із загальної кількості виявлених випадків так звана «відкрита форма» туберкульозу зафіксована у 55,3% хворих, у майже 19% - позалегеневий туберкульоз. Позалегенева форма найчастіше проявляється кістково-суглобним туберкульозом, туберкульозом внутрішньогрудних лімфатичних вузлів, а також туберкульозом очей. Із загальної кількості вперше виявлених хворих на туберкульоз 56,7% - особи працездатного віку, що не працюють. Смертність від цієї хвороби знизилася на 21%, за 9 місяців 2014 року померло 66 осіб, тоді як за аналогічний період 2013 року – 84», - сказала Юлія Колосова. Вона зазначила, що за попередніми даними, захворюваність на туберкульоз у місті за 2014 рік знизилася на 20%.

Для протидії соціально небезпечним хворобам, якою є й туберкульоз, у місті діє спеціальна програма. «В рамках цієї Програми у 2014 році коштом міського бюджету був придбаний туберкулін для центрів первинної медико-санітарної допомоги на суму 1 мільйон 417 тисяч гривень тощо. В усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги функціонують кабінети збору мокроти для проведення дослідження на виявлення туберкульозу, це дослідження є безкоштовним. За 9 місяців 2014 року було обстежено 2 тисячі 486 осіб. Лікарі-фтизіатри, в тому числі дитячі фтизіатри консультують пацієнтів безпосередньо у центрах», - додала Юлія Колосова.

За словами позаштатного спеціаліста з питань туберкульозу департаменту охорони здоров’я міської ради Наталії Бутковської, у групу ризику захворіти на туберкульоз входять люди, які мають захворювання легенів, шлунку, цукровий діабет, ВІЛ-інфекцію або будь-яке інше імунологічне захворювання.

«Профілактикою туберкульозу є своєчасне проходження флюорографічного обстеження, лікування хронічних захворювань, регулярне харчування, повноцінний сон, відмова від шкідливих звичок. У деяких туберкульоз можливий без усіляких проявів, але частіше у хворих є такі симптоми як кашель упродовж 3 тижнів, підвищена втомлюваність, зниження апетиту, підвищене потовиділення, погане самопочуття, зниження маси тіла, відхаркування кров’ю, підйом температури тіла до 37 градусів. При наявності декількох із цих симптомів необхідно звернутися до лікаря, який призначить рентгенологічне дослідження, дослідження мокроти методом мікроскопії. При необхідності направить на консультацію до фтизіатра. Якщо туберкульоз не лікувати вчасно, він може призвести до інвалідності або смерті, тоді як своєчасне лікування сприяє повному одужанню, - наголосила Наталія Бутковська.

Gorod.dp.ua на Facebook.


=/  (21.01.15 16:04): В АТО народ гребут вот и снижается Відповісти | З цитатою
Гонтик  (21.01.15 14:25): Тенденция есть, теперь осталось ее найти Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті