Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 20 апреля 2024
13:00

Брати Капранови. Презентація книги «Справа сивого»

Посмотреть афишу: Брати Капранови. Презентація книги «Справа сивого» Литература, Презентация

Чи багато існує книжок, дія в яких розгортається у Дніпрі?
Не пригадаєте? А знаєте, чому? Тому що їх і справді майже немає.
Львів, Київ, Харків, Полтава… Чим Дніпро гірший за літературні столиці?
Брати Капранови презентують у Дніпрі свій новий роман «Справа Сивого». Це детективна історія, яка відбувається у Катеринославі-Дніпропетровську, а головним героєм є Дмитро Яворницький, чиє ім’я вже навіки зрослося з містом.

У Дніпропетровську діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому доручають зайнятися головним підозрюваним – старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Він береться до справи і…
Здавалося б, класичний детектив. Але уявіть собі, що молодий слідчий – працівник ГПУ, а головний заколотник – видатний історик та археолог Дмитро Яворницький. І зразу все стає догори дриґом. Хто з них насправді є злочинцем? Саме тому автори визначають жанр свого твору як «антидетектив» і не просто, а «історичний, романтичний антидетектив».
Романтичний – бо головними силовими лініями сюжету є кохання та старовинні міфи. А історичний – бо за цікавою та заплутаною інтригою читач зможе побачити широку панораму історії степової України, Катеринослава-Дніпра, а також величну постать Дмитра Івановича Яворницького.
Крім того у героях роману ви впізнаєте людей, чиїми іменами названо вулиці сучасного Дніпра – художника Іллю Рєпіна і рабина Менахема Шнеєрсона, мецената Олександр Поль, письменників Івана Манжуру та Адріана Кащенка, співака Івана Паторжинського і теософа Олену Блаватську, художницю Галю Мазуренко та академіка Лева Писаржевського – усі вони беруть у часть у історії, описаної авторами.

Ну і, звісно, книжка базується на реальних подіях, так що шалене кохання, батькове прокляття, нерівний шлюб, закляті скарби – усе це не вигадка, а стара правда, підтверджена документами.

Дата

Місце

27.09, 18.00

Міська бібліотека, лекційний зал, 3 поверх

28.09, 12.40

ДНУ, 1 корпус, філфак, ауд. 908

28.09

Менора

29.09, 10.00

Бібліотека  № 24
Набережна Перемоги, 126-а

29.09, 12.30

Історичний музей


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте