Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 11 мая 2024
05:56

Жанр в образотворчому мистецтві: канон чи вільний вибір

Посмотреть афишу: Жанр в образотворчому мистецтві: канон чи вільний вибір Лекция

Чергова лекція в галереї Артсвіт мистецтвознавиці Олени Годенко-Наконечної із циклу «Контексти візуальної культури» присвячена еволюції жанрів в образотворчому мистецтві від класики до сьогодення. Жанр мистецького твору може чимало повідати про його зміст та задум автора. Показовою є історія виникнення і розвитку жанрів – класичне мистецтво на кожному своєму етапі запроваджувало власну жанрову систему, яка відображувала основні концепції епохи, натомість сучасному мистецтву невипадково притаманна розмитість жанрової характеристики.

Охочих  простежити зміну жанрів у світовому  мистецтві (на яскравих прикладах),  розібратися, які з них вважались вторинними, а які – головними, чому портрет виник у давнину, а натюрморт – лише 400 років тому, з’ясувати, чи є в скульпторі пейзаж і хто першим звернувся до побутової теми, – запрошуємо на лекцію  «Жанр в образотворчому мистецтві: канон чи вільний вибір», яка відбудеться 15 листопада.

Авторка циклу Олена Годенко-Наконечна - мистецтвознавиця, культурологиня, докторка філософії. Народилась у 1954 році в Мінську, зараз живе та працює у Дніпрі. Закінчила Київський художній інститут. Є членкинею Національної спілки художників України. Викладала історію мистецтва в Дніпровському художньому училищі, в якому з 1992 по 1997 рр. була директоркою. Зараз викладає культурологію в НТУ "Дніпровська політехніка", де є доценткою кафедри філософії. Співзасновниця «Пан-Української галереї» в Дніпрі в 1991 році та організаторка бієнале «Пан-Україна» в 1992 та 1995 роках. Куратор фестивалю "Культурні герої" у Дніпрі в 2002 році. Провела низку наукових досліджень, які стосуються семіотики культури, дитячої творчості, проблем естетичного виховання та національних особливостей сучасного українського образотворчого мистецтва.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте