Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
11:47

Концерт симфонічного оркестру

Посмотреть афишу: Концерт симфонічного оркестру Классическая музыка

Соліст – Валерій Соколов (скрипка)
Диригент – Заслужений діяч мистецтв України Наталія Пономарчук

В програмі: А.Хачатурян Концерт для скрипки с оркестром

Валерій Соколов - лауреат міжнародних конкурсів, скрипаль. Народився в Харкові в 1986 році. Займається грою на скрипці з 5-річного віку.

Початкову музичну освіту здобув в ДМШ№9 м.Харкова (клас викладача Кравецької Н. Ю.) і Харківській середній спеціальній музичній школі-інтернаті (клас доцента Євдокимова С. А.).
З 2001 року Валерій переїжджає до Великобританії, в школу ім. Ієгуді Менухіна в Лондоні в клас професора Наталії Боярської.

З 2005 року навчається в Королівському Коледжі Музики в Лондоні в класі професора Фелікса Андрієвського, також стажуючись у Марка Лубоцкій в Гамбурзі.

У 2005 році стає володарем Гранд Прі міжнародного конкурсу ім. Джордже Енеску (Бухарест, Румунія).

У 2010 році Валерій закінчив аспірантуру в елітній музичній академії в Кронберг (Франкфурт, Німеччина) по класу Гідона Кремера і Анни Чумаченко, а в 2014 році стажування у Віденській консерваторії у Бориса Кушніра.

Скрипаль регулярно гастролює з європейськими (Лондон, Стокгольм, Брюссель, Женева, Цюріх, Мюнхен), азіатськими (Сеул, Токіо, Куала-Лумпур, Пекін, Сінгапур) і американськими (Оттава, Клівленд, Сіетл) симфонічними оркестрами. Щорічно Валерій Соколов виступає в концертах симфонічних оркестрів Санкт-Петербурзької, Московської та Київської філармонії.

Співпрацював з оркестром Бі-Бі-Сі, Оркестр де Парі, Камерним оркестром Європи і оркестром ім. Густава Малера, оркестру Радіо Франції, Баварського Радіо і NDR в Гамбурзі. З 2016 року Валерій Соколов щороку викладає на міжнародних майстерклас в Шаффхаузене (Швейцарія).

Кожен концертний сезон Валерій Соколов виступає на батьківщині, спільно з провідними українськими колективами: Державним Академічним оркестром України і оркестром Національної Філармонії України.

Співпрацював з найбільшими диригентами: В. Ашкеназі, Ю. Теміркановим, Д. Цінманом, Н. Маррінер, Ю. Симоновим. Регулярно виступає спільно з видатними диригентами молодого покоління, серед них Андріс Нельсонс, Яннік Незе-Сега, Юрай Вальчуа, Василь Петренко, Рафаель Пайар і інші.

Особливу подяку висловлює видатним українським диригентам В. Сіренко, Н. Дядюрі, К. Карабиця, Х. Ерлу, В. Плоскіна, Н. Пономарчук, В. Протасову та О. Линів за постійну співпрацю.

Сольні концерти скрипаля проходять в найпрестижніших концертних залах Європи: Вигмор-Холл в Лондоні, Театр Шатле в Парижі, Консерваторії ім. Дж. Верді в Мілані, в Люцерні.

У камерній музиці колегами по сцені були скрипалі: Вадим Рєпін, Ліза Батіашвілі, Микита Борисоглібський, Борис Бровцин, Робі Лакатош, альтисти: Жерар Коссе, Максим Рисанов, Лоуренс Пауер, віолончелісти: Гаррі Хофман, Міша Майський, Леонід Горохов, Олександр Бузлов, Йенс Петер Майнц і піаністи: Денис Мацуєв, Кетрін Стотт, Пьотр Андрежевскій, Ітамар Голан, Саша Маджар, Девід Фрей, Нельсон Гернер.

Постійним, багаторічним партнером по камерному ансамблю Соколова є піаніст, лауреат міжнародних конкурсів, Євген Ізотов.

Багаторічна дружба і тісне музична співпраця пов'язує музиканта з легендарним режисером Бруно Монсенжон. Результатом творчого тандему скрипаля і режисера стали три фільми-концерти: «Violon dans l'aime» (EMI classics, DVD) в 2004 році, «Сібеліус в Паризькій Консерваторії» з Володимиром Ашкеназі (Euroarts, DVD) в 2009 році, а також « Концерти Бартока та Чайковського в Цюріху »з Девідом Цінманом, 2010 рік.

Валерію Соколову присвячений Третій Концерт (2015) і Соната (2017) для скрипки видатного українського композитора Євгена Станковича.
Скрипалеві також присвячена Соната (2015) і концерт для скрипки та струнних «Pieta» (2016) видатного російського композитора Володимира Геніна.
Валерій Соколов регулярно записує компакт-диски:  Енеску Соната н.3 (EMI)
Барток і Чайковський, Концерти для скрипки (EMI)
Чайковський «Спогади про Флоренцію» (Sony)
Шульхофф - камерна музика (Naxos)
Станкович Концерти для скрипки (Фонд Українського Радіо).

Каса: тел. (098) 303 64 12, (099) 207 80 82
Каса працює з 12 до 19 кожного для крім понеділка.
Квитки можна заказати на Карабасі та Інтернет-білеті
www.dnepr-philharmonic.com https://dnepropetrovsk.karabas.com


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте