Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
17:23

Book Space – 2019. Нові форми життя

Посмотреть афишу: Book Space – 2019.  Нові форми життя Фестиваль

З 21 по 23 червня відбудеться ІІ Міжнародний книжковий фестиваль “Book Space-2019”. Подія проходитиме на новій локації - Фестивальному причалі. Для другого фестивалю була обрана більш інтригуюча тема - “Нові форми життя”.

Нові форми життя” - це не про овечку Доллі, про яку вже багато хто й забув, і навіть не про робота Софію, яка, навпаки, на слуху. Це, скоріше, про нові форми нашого з вами життя в найрізноманітніших сферах. В XXI столітті ми постійно стикаємося з чимось, чого раніше просто не існувало, або що настільки змінило свою форму, що вже стало чимось цілковито новим. Освіта і медицина, література і преса, бізнес та відпочинок, сім’я і робота - всі ці сторони людського життя можуть похвалитися новими формами, все ще мало вивченими й часом такими незвичними, наче вони зійшли зі сторінок фантастичного роману. Протягом Другого міжнародного книжкового фестивалю Book Space ми спробуємо відкрити стільки нових форм життя, скільки встигнемо.

Розкрити тему повністю планується за допомогою кількох фестивальних програм. В межах центральної, лекційної програми, яка так і називатиметься, “Нові форми життя”, фахівці та фахівчині в галузі економіки, інженерії, соціології, медій, комп’ютерних ігор, освіти тощо розкажуть про нові форми життя в їхніх сферах. У цій програмі очікуємо як українських спікерів, так і багатьох зарубіжних гостей.

У окремій програмі “Книжки майбутнього” придивимося уважніше до того, що за нові організми виникають у книговиданні. Книги з доповненою реальністю, інтерактивні електронні видання, паперові видання з використанням інших медій - все це опиниться в фокусі нашої уваги. А також нові форми існування наративів: комп’ютерні ігри, серійний он-лайн роман, трансмедійний сторителінг тощо. В межах цієї ж програми окрему увагу приділимо екранізації як формі існування книги та коміксам і графічним романам  як особливому типу літератури.

Грайливою римою до попередньої програми стане програма авторських читань “Майбутні книжки”.  В межах цієї програми українські та зарубіжні автори та авторки ділитимуться неопублікованим, а можливо, ще навіть і недописаним матеріалом.

Кураторський фокус у дитячій програмі також обертатиметься довкола провокативного питання - “Як не боятися дитячих книжок?” Якщо ви думали, що ніхто їх і так не боїться, то зможете дізнатися для себе багато нового.

Новинки українських видавців, як завжди, будуть представлені на видавничому майданчику. Також у межах фестивалю діятиме поетична сцена, а кожен день завершуватимуть події музичної програми. Так, наприклад, 22 червня в Дніпрі харківська ска-панк команда "Жадан і Собаки" виступить із новим матеріалом.

Серед гостей фестивалю - Девід Патрикаракос, Марчин Скрапка, Ірена Карпа, Юрій Андрухович, Оксана Забужко та інші. Повний перелік та програму фестиваля можна буде знайти на офіційній веб-сторінці проекту https://bookspacefest.com у найближчий час.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте