Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
03:26

Виставка "Відродження борщівської сорочки"

Посмотреть афишу: Виставка История

Борщівська сорочка – візитна картка Поділля. Експедиції по збору та дослідженню борщівських сорочок розпочалися у 2009 році. Зібраний матеріал став основою для співпраці дослідників, майстрів з вишивки, що знайшли своє відображення у виданні Людмили та Олексія Покусинських «Борщівська народна сорочка».

Наразі це частина Всеукраїнського вишивального проекту, який подорожує містами України. Автор та куратор – Майя Юркевич, ГО “Школа борщівської народної сорочки”. Упорядник схем – майстер художньої вишивки Вікторія Кривоніс.

Сьогодні з борщівською сорочкою знайомиться м. Дніпро. Виставку можна відвідати до 21 липня включно. На виставці представлено 22 зразки борщівської вишивки, які гармонійно доповнюються автентичними борщівськими стриями.

Історія українського народу включає багато різних духовних та матеріальних складових. Окремою складовою, в якій яскраво поєдналися традиції, вірування, багатство матеріальної та духовної культури народу – є вишиванка - невід'ємна частина національного українського костюма.

Кін. ХІХ – поч. ХХ ст. в історії України характеризується інтенсивним культурним, просвітницьким, політичним, економічним, промисловим розвитком. На думку дослідників борщівської сорочки, саме в зазначений період народний стрій з вишитою сорочкою став символом цього процесу, показником національної приналежності, особистісного самоствердження.

https://www.facebook.com/events/2072869143017281/




  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте