Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Блог
Пт, 17 мая 2024
09:46

БЛОГИ

Livoberegna ODPI


28 августа 2018, 11:06

Бубуся планує подарувати свою квартиру онуці. Чи буде онука при заключенні угоди дарування платити податок на доходи фізичних ос

Оподаткування доходу, отриманого платником податку, зокрема, внаслідок прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав, регламентується ст. 174 розділу IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
Відповідно до норм абз. „а” пп. 174.2.1 п. 174.2 ст. 174 ПКУ вартість власності, що успадковується членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.
Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.
Членами сім’ї фізичної особи другого ступеня споріднення вважаються її рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки.
Тобто, при даруванні бабусею онуці квартири, ставка податку становитиме 0%.


Последний раз редактировалось: 28.08.2018 11:06


Все записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Объявления

Мой gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте