Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Сб, 20 квітня 2024
12:30

БЛОГИ

marik2104


20 травня 2019, 11:57

На прес-конференції про результати деклараційної кампанії – 2019

В інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулася прес-конференція на тему «Результати проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році».
У заході прийняли участь керівники підрозділів Головного управління ДФС у Дніпропетровській області – управління податків і зборів з фізичних осіб Владислав Воінов та управління комунікацій Манушак Осипова.
Владислав Воінов зазначив, що з 1 січня 2019 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року, і тривала вона до 2 травня поточного року.
За результатами кампанії декларування мешканцями Дніпропетровської області подано 39 328 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2018 рік. Загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 4 млрд 50 млн грн, що на 1 млрд 500 млн грн більше, ніж за минулий рік.
Сума задекларованого до сплати податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) становить 99,9 млн грн, додаткові надходження до бюджетів територіальних громад нашої області складають 10,6 млн грн у порівнянні з минулим роком. Сума задекларованого військового збору, що підлягає сплаті до бюджету, становить 13,1 млн гривень.
Побільшало у нашому регіоні і офіційних мільйонерів.
Так, доходи у сумі понад 1 млн грн задекларували 273 мешканці нашої області на загальну суму 2 млрд 600 млн гривень.
«На сьогодні правом на отримання податкової знижки скористались 4 907 громадян. При цьому, сума податку, що підлягає поверненню з бюджету, складає 10,7 млн грн», – повідомив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС.
Громадяни, які бажають реалізувати своє право на отримання податкової знижки за 2018 рік, можуть подати до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації декларацію протягом усього 2019 року.
Фізичні особи, які задекларували отримані впродовж минулого року доходи, зобов’язані до 1 серпня поточного року сплатити суму самостійно визначених податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору.
Манушак Осипова повідомила, що з метою забезпечення своєчасного та у повному обсязі проведення кампанії декларування фахівцями ГУ ДФС організована широкомасштабна інформаційно-роз’яснювальна робота, яка сприяла активізації звітування фізичними особами про отримані у минулому році доходи.
Інформаційні матеріали з питань декларування громадянами доходів розміщались у засобах масової інформації, на сайтах місцевих рад, на головній сторінці суб-сайту «Територіальні органи ДФС у Дніпропетровській області» та на офіційній сторінці «ДФС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі «Facebook».
Основні питання декларування громадянами у 2019 році доходів, отриманих протягом минулого року, розглядалися під час проведення семінарів, практикумів з платниками податків; засідань «круглого столу»; лекцій; зустрічей з бізнесом та інститутами громадянського суспільства; сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія»; прес-конференцій та брифінгів тощо.
Крім того, до проведення роз’яснювальної роботи з питання декларування громадянами доходів залучались відомі публічні особи.
Манушак Осипова звернула увагу, що попри завершення деклараційної кампанії, ще до кінця року громадяни можуть скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2018 року.
Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року, у вигляді заробітної плати.
Право на податкову знижку мають громадяни, які в 2018 році отримували дохід у вигляді заробітної плати та, зокрема: сплачували за навчання вітчизняним закладам освіти; сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом; оплачували допоміжні репродуктивні технології; понесли витрати у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу.
«Якщо платник податку на доходи фізичних осіб до кінця поточного року не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного 2018 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься», – акцентувала увагу начальник управління комунікацій ГУ ДФС Манушак Осипова.


Останній раз редагувалося: 20.05.2019 11:57


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті