Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Вт, 16 квітня 2024
10:21

БЛОГИ

dpi463


20 червня 2019, 14:46

При наданні земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі доходи оподатковуються

Соборне управлінні Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що відповідно до вимог Податкового кодексу України доходи від надання земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором - 1,5 %.
Для цього громадяни мають подати річну податкову декларацію про доходи та майновий стан, у якій необхідно зазначити суму отриманих доходів в розділі оподатковуваного доходу та сплатити податок із таких доходів. Суму податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору за минулий рік громадяни зобов’язані самостійно перерахувати до 1 серпня 2019 року.
Фізичні особи, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність з вирощування сільськогосподарських культур, зареєструвавшись суб’єктами господарювання – фізичними особами підприємцями, зі сплатою податків і зборів до бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування згідно з вимогами Податкового кодексу та законодавства України.
У травні п.р. розпочалась операція «Урожай – 2019». Метою цієї операції є перевірка повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, громадянами, які є власниками земельних ділянок та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу, упередження схем ухилення від оподаткування, виявлення та реєстрація необлікованих найманих працівників та легалізація їх заробітної плати.


Останній раз редагувалося: 20.06.2019 14:46


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті