Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Пт, 19 квітня 2024
23:16

БЛОГИ

lorik1702


17 травня 2022, 09:33

Мобільний ЦОП: адміністративні послуги для мешканців Криворізького регіону

З метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичним та юридичним особам, розширення кола суб'єктів звернень Криворізькою північною ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 11.05.2022 здійснено виїзд мобільного ЦОПу до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті ради (далі – Прозорий офіс).
Виїзд здійснено згідно із затвердженим Положенням про мобільний центр обслуговування платників Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, за адресою: Дніпропетровська область, Тернівський район, вул. Ухтомського, 23.
Роботу мобільного ЦОПу забезпечено модератором Інною Оніщенко – старшим державним інспектором Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС.
Специфіка роботи мобільного ЦОПу полягала у тому, що більшість відвідувачів складалась з внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з території адміністративно-територіальних одиниць, на яких проводяться бойові дії.
Інна Оніщенко ознайомила відвідувачів Прозорого офісу з переліком адміністративних послуг, які можна отримати безпосередньо у мобільному ЦОПі та які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги, а також, проінформувала присутніх з яких ще питань можна звернутись до представників податкової служби. Крім того, до уваги відвідувачів були доведені графік роботи ЦОП Криворізької північної ДПІ та номери телефонів, за якими можна отримати будь-яку фахову податкову консультацію.
У платників податків визвали зацікавленість питання сплати податків в період воєнного стану, зокрема норми діючого законодавства, якими регламентовані питання нарахування та сплати земельного податку, орендної плати за землю; податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; визначення пільгової категорії платників податків тощо.
У ході спілкування зауважила, що для зручності, комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.
Крім того, надала консультації з питань формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (заповнення заяв за формами № 1ДР, № 5ДР та № 10ДР). Крім того, надала консультації щодо роботи «Електронного кабінету». Представник податкової служби звернула увагу учасників заходу, що для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно мати кваліфікований електронний підпис та наголосила на тому, що кожен має можливість отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи у пункті кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС за адресою: м. Кривий Ріг, просп. Героїв – підпільників, буд 42 (Криворізька північна ДПІ ГУ ДПС).
За результатами роботи мобільного ЦОПу, співробітником податкової інспекції було здійснено обслуговування 22 фізичних осіб, з яких, 12 надано адміністративні послуги (прийнято від фізичних осіб 5 заяв за формою № 5ДР, 4 заяви за формою № 10ДР, 3 заяви за формою № 1 ДР), податкові декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) (на отримання податкової знижки за навчання) – 4 декларації. Всі відвідувачі були забезпечені безкоштовними бланками заяв, деклараціями та актуальною друкованою продукцією.
У приміщенні Прозорого офісу на інформаційному стенді розміщено листівки: з переліком адміністративних послуг, про те, що надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування органами ДПС здійснюється незалежно від місця обліку платника податків.




Останній раз редагувалося: 17.05.2022 09:33


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті