Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Ср, 26 червня 2024
17:25

БЛОГИ

lorik1702


11 червня 2024, 09:17

Щодо заповнення в ЕК деяких розділів облікової картки за ф. № 1ДР та Заяви за ф. № 5ДР...

Щодо заповнення в ЕК деяких розділів облікової картки за ф. № 1ДР та Заяви за ф. № 5ДР, якщо в документах, що посвідчують особу, зазначено стару назву населеного пункту

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що згідно з п. 1 розд. IІІ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, із змінами (далі – Положення № 822), для проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) використовуються дані документа, що посвідчує особу.
До Облікової картки фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (далі – Облікова картка за ф. № 1ДР) (додаток 2 до Положення № 822) та заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) (додаток 12 до Положення № 822), вноситься зокрема, інформація про місце народження, задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи.
Облікова картка за ф. № 1ДР та Заява за ф. № 5ДР може бути подана в електронній формі (з наданням відповідних електронних копій документів за переліком, визначеним Положенням № 822) засобами електронних комунікацій, у тому числі засобами електронного кабінету, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».
Для заповнення Облікової картки за ф. № 1ДР та Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних (п. 2 розд. VII та п. 3 розд. IХ Положення № 822).
Для платника, місцем народження та/або задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання (перебування) якого є Україна, про що зазначено в свідоцтві про народження/ документі, що посвідчує особу/ документі, що підтверджує місце проживання (перебування), в Обліковій картці за ф. № 1ДР та Заяві за ф. № 5ДР у розділах «Місце народження», «Задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи» та «Зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи» обирається назва області, району, територіальної громади та населеного пункту відповідно до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 № 290 (зі змінами).
У разі, якщо в документі, що посвідчує особу зазначено стару назву населеного пункту, то при заповненні розділів «Місце народження», «Задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи» та «Зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи» Облікової картки за ф. № 1ДР та Заяви за ф. № 5ДР у полі «населений пункт» обирається назва населеного пункту, яка відповідає актуальній назві населеного пункту України.
Для платника, місцем народження та/або задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання (перебування) якого є інша країна, ніж Україна, про що зазначено в документі, що посвідчує особу, та в інших документах, що підтверджують місце народження та проживання, в Обліковій картці за ф. № 1ДР та Заяві за ф. № 5ДР у полях розділів «Місце народження», «Задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи» назви країна, область, район та населений пункт вводяться без вибору з довідника, та мають відповідати даним документа, що посвідчує особу.


Останній раз редагувалося: 11.06.2024 09:17


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті