Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorodской дозор
Чт, 28 березня 2024
11:03

GORODСКОЙ ДОЗОР

ДЕНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ

21.03.2024 16:07

Напередодні свята – Дня Національної гвардії України, яке щороку відзначається 26 березня, відбулася зустріч суб’єктів пробації, які перебувають на обліку Дніпровського районного відділу м. Дніпра філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області з керівником Громадської організації «ДОВІРА – ДНІПРО», військовим капеланом Дмитром Потасем, який розповів, що Національна гвардія України виникла в надзвичайно скрутний для нашої держави час. Після втечі 4-го президента України Віктора Януковича, коли російські війська увійшли до Криму, виконувач обов’язків Президента Олександр Турчинов написав звернення до ВР України, в якому йшлося про необхідність відновлення цього формування. Таким чином, в березні 2014 року було ухвалено законопроєкт про відновлення Національної гвардії. За цей законопроєкт проголосувала переважна більшість народних депутатів Верховної Ради України. 18 березня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав Указ про запровадження Дня Національної гвардії України.
Вже з квітня 2014 року особовий склад Нацгвардії у взаємодії зі Збройними силами України брав участь в Антитерористичній операції.
Підрозділи оперативного призначення Нацгвардії були сформовані за структурою підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України та забезпечені необхідною бронетехнікою та озброєнням.
Крім цього, Нацгвардія розвинула свою спроможність забезпечувати правопорядок та безпеку громадян у будь-якій частині України з урахуванням передового досвіду аналогічних формувань країн Європи та світу.
Нині в умовах повномасштабної війни нацгвардійці боронять цілісність і незалежність України, даючи гідну відсіч ворогу.
Пишаємося й віддаємо шану тим воїнам, які сьогодні протистоять ворогу на передовій.
Ми також низько схиляємо голови перед тими, хто поклав свої життя за волю і незалежність свого народу.
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Коментарі: 0 | Залишити коментар


«Я ТАК ЛЮБЛЮ МОЮ УКРАЇНУ УБОГУ»

12.03.2024 08:28

З нагоди 210 річниці від Дня народження видатного українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, етнографа, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка, співробітники Дніпровського районного відділу м. Дніпра філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області разом з суб’єктами пробації відвідали виставку, присвячену його життю та творчості, яка розгорнулася в комунальному закладі «Слобожанська бібліотека» Слобожанської селищної ради.
Працівники бібліотеки розповіли про те, що коли поет повернувся з заслання, мокрий Петербург зустрів його непривітно, холодно. Сірі громаддя палаців злобно дивились на поета, що повільно йшов набережною Неви. Тільки вона, красуня Нива, зустріла його радісним плюскотінням хвиль.
Але Україна, рідне село, поля, ріки, історія рідного народу були для Тараса священними.
Великий Кобзар не чекав, поки народ сам звільниться від панського гніту, він боровся. Кожен вірш Шевченка – це біль за рідний розтерзаний край:
«Я так її, я так люблю
Мою Україну убогу»
Поет не дбав про своє особисте щастя. Він думав лише про народ і творив для нього.
Найщиріші, найтепліші почуття він присвячує народові, іронічними словами картає панів, яких не цікавить доля народу, його історія і культура. Шевченко з гнівом засуджує панів:
«Нема на світі України,
Немає другого Дніпра,
А ви претеся на чужину
Шукати доброго добра».
А які чудові картини рідної природи малює Кобзар у своїх віршах. Вершиною пейзажної лірики Шевченка є його вірш «Садок вишневий коло хати». Простими словами поет малює вечірній пейзаж і на його тлі селян – трудівників:
«…Плугатарі з плугами йдуть,
Співають ідучи дівчата…».
Поему «Княжна» Шевченко писав на засланні, далеко від України. Але яка любов, яка ніжність у кожному його слові:
«Зоре моя вечірня, зійди над горою,
Поговоримо тихенько в неволі з тобою».
Правильно сказав Церетелі: «Признаюсь, я вперше зрозумів із його слів, як треба любити свою батьківщину і свій народ».
І ми з гордістю говоримо сьогодні: «Спасибі тобі, Великий Тарас! Тебе люблять і шанують всі народи світу, крім рашистів». І з гордістю можемо сказати: «Шевченко – це народ, і, як народ, він буде жити вічно!».
Спасибі тобі, наш Тарас, за святу правду, за братню любов до простих людей. Ти полум’яними словами закликаєш наших Воїнів – Героїв здобувати перемогу, клаптик за клаптиком звільняти нашу землю від путінської нечисті.
Тарасе, ми чуємо твій могутній голос! Перемога буде за нами! Слава Україні!

Коментарі: 0 | Залишити коментар


ДВА РОКИ НЕЗЛАМНОСТІ

23.02.2024 10:43

24 лютого 2022 року о 5:00, за київським часом, росія віроломно вторглася в Україну… Просто так, бо країні - агресору з найбільшою територією у світі і населенням понад 140 мільйонів чоловік бракує нашої землі, наших умів та наших людей, їй не до вподоби наша незалежність та волелюбність. путін, намагаючись «остаточно вирішити українське питання», розпочав масовану атаку із застосуванням усіх видів озброєння на всі великі міста вільної України. Наслідуючи Гітлера, який хотів «остаточно вирішити єврейське питання», він наказав своїм військам перейти державний кордон України та атакувати його столицю та міста, об’єкти критичної інфраструктури, аеродроми, вбиваючи на своєму шляху мирних громадян, руйнуючи їхні будинки, школи та дитячі садки.
24 лютого 2022 року Україна прокинулася під звуки тривоги і, на цей раз, не навчальної. Життя багатьох українців розділилося на «до» та «після». Той ранок для більшості став початком найбільших потрясінь у їхньому житті. Рятуючись від російського вторгнення, мільйони людей кидали свої будинки, розлучалися з близькими і переживали те, що багато хто бачив лише в кіно.
У перші дні війни здавалося, що ворог лізе з усіх щілин та протистояти «другій армії світу» просто неможливо. Але українським захисникам не тільки вдалося відбити атаки ворога, а й відвоювати більшу частину захоплених ним територій. І, незважаючи ні на що, наш народ надалі бореться з російським агресором. Українська нація обов'язково переможе, адже з нами правда і справедливість, а росія відповість за все! Слава Україні!

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 80. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 27 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті