Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 18 квітня 2024
15:59

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


29 жовтня 2018, 19:31

Ляшко: Павлоград може стати другим Алчевськом!

У Павлограді досі не включили опалення – 100-тисячне місто стало заручником «драконівської» політики «Нафтогазу». Розібратися у проблемі на Дніпропетровщину приїхав лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Пацієнти міської лікарні № 4 жалілися політику, що в них зуб на зуб не попадає: батареї холодні, обігрівачів немає, а щілини між вікном і стелею – у три пальці.
«Дуже холодно. Обігрівачів немає. Теплу одежу всю і по дві ковдри на себе натягуємо, що з дому привезли», - бідкалася жінка.
Міський голова Анатолій Вершина виправдовується, каже: до опалювального сезону підготувалися повністю, але не були готові до нових умов від «Нафтогазу».
«Ми зробили все, щоб працювали котельні і все інше. Але «Нафтогаз» поставив умову: погасити борги і внести передоплату за газ 51 мільйон гривень. У нас річний бюджет розвитку міста – 50 мільйонів гривень. У нас немає таких коштів», - розповів мер Павлограду.
Олег Ляшко підкреслив, що через «Нафтогаз» опалення немає не тільки в Павлограді, а й Кривому Розі, Тернополі і багатьох інших містах України.
«Мільйони людей стали заручниками «драконівської» політики «Нафтогазу». Люди мерзнуть у лікарнях, школах, дитсадках і квартирах, коли «Нафтогаз» виписує собі «космічні» премії і встановлює захмарні ціни на газ. Нехай вони повернуть ті 45 мільйонів євро премії та включать опалення павлоградцям і всім іншим жителям країни. Ми звертаємося до уряду з вимогою врегулювати це питання і дати опалення українцям!», - заявив Ляшко.
Політик наголосив, що значна частина боргів попередніх періодів перед «Нафтогазом» – це борги держави за різницю у вартості тарифів. Тому і покривати їх має держава, а не населення.
«Виходить, що кожен житель Павлограду повинен платити за борги держави перед «Нафтогазом». Чому люди стали заручниками, коли міненерго не може розібратися з постачальником газу? Вихід із цієї ситуації може бути тільки один: менше грошей на зарплати чиновникам-трутням, а більше на модернізацію і видобуток власного газу. Щоб в цій лікарні не хворіли від холоду, а тільки одужували. Заступник лікаря Іскендер Іскандеров вже і сам кашляє. Як він може лікувати так людей? Ось до чого «Нафтогаз» доводить людей!», - обурився лідер РПЛ.
Олег Ляшко підкреслив, якщо влада не вирішить проблему із підключенням опалення в Павлограді – місто може стати другим Алчевськом.
«Нафтогаз» викручує руки місцевій владі – ставить мера міста перед вибором: або віддати гроші на медицину і тоді хай Павлоград замерзає зимою, або віддати гроші за комуналку і тоді хай люди помирають, бо немає коштів на ліки і медичну допомогу. Ось яку альтернативу нам сьогодні пропонує влада! У нас інша альтернатива: менше красти, а більше коштів на медицину і здоров’я людей. Тому ми організовуємо акцію протесту і вимагаємо від влади проведення позачергового засідання парламенту щодо ціни на газ. Ми вимагаємо припинити тримати в заручниках такі міста, як Павлоград, а також знизити ціну на газ мінімум вдвічі», - зазначив лідер РПЛ.




Переглядів: 708
Усі записи автора | << | >>

ivani  (03.11.18 17:23): Не надо грязи !! Відповісти | З цитатою
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті