Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
21:34

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


27 лютого 2019, 20:30

АМУ підтримує пропозиції Фонду держмайна щодо створення механізму передачі державних ТЕЦ до комунальної власності

Державні ТЕЦ потрібно передати до комунальної власності громад. Вважають в Асоціації міст України. Проблеми там накопичувалися роками, однак вирішувати їх ніхто не поспішав. В результаті саме державні ТЕЦ поставили під загрозу проходження опалювального сезону 2018/2019 року. Необхідно відзначити, що основні проблеми галузі теплопостачання є ідентичними для підприємств як державної форми власності, так і для комунальних підприємств. Однак органи місцевого самоврядування, як ефективні власники комунальних теплопостачальних підприємств, забезпечують постійну їх підтримку шляхом гарантування виконання ними зобов’язань, виділення коштів на впровадження енергоефективних заходів, підбору якісних кадрів тощо.
У свою чергу, акцентують в АМУ, як показує практика останніх років, держава не може забезпечити ефективний розвиток ТЕЦ, як перебувають у її власності. Наслідком цього є як несвоєчасність початку опалювального сезону, так і загроза його зриву взагалі. Одним з прикладів такої ситуації на разі є АТ «Дніпровська ТЕЦ», яка почала опалювальний сезон лише 15 листопада 2018 року, при цьому заборгованість за спожитий природний газ на початок опалювального сезону склала більше 318 млн грн. Наголошують в АМУ.
Асоціація міст України, як представник та захисник інтересів громад, звернулась до уряду та народних депутатів України з проханням передбачити можливість безоплатної передачі з державної у власність територіальних громад підприємств теплопостачання та теплоелектроцентралей під час підготовки до другого читання законопроектів №9494 та №9459.
Зокрема, АМУ заявила про підтримку пропозицій Фонду держмайна, оскільки вони передбачають можливість вирішення проблеми неефективного управління державними ТЕЦ. Уточнення положень законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» №9459, спрямовані на створення механізму передачі з державної до власності територіальних громад акцій (часток, паїв) підприємств теплопостачання, теплоелектроцентралей, які виробляють теплову енергію для споживачів послуг житлово-комунальної сфери, бюджетних установ та організацій.







Переглядів: 669
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті