Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
16:54

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


3 березня 2019, 16:04

Стратегія розвитку Петриківської селищної об’єднаної територіальної громади на фінішній прямій

У жовтня 2018 року Петриківська селищна ОТГ відсвяткувала свій перший день народження. «Звісно, рік був непростим. Не вистачало досвід та знань. Однак життя стало набагато цікавішим. Крім того, громада побачила перші результати об’єднання. Зокрема, бюджет виріс з 16 мільйонів до 80 мільйонів гривень. Тому зараз ми розробляємо стратегію розвитку, щоб громада отримала більше можливостей, - говорить голова ОТГ Ольга Гавриленко». У стратегії роблять ставку на унікальний петриківський розпис, який внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО і завдяки якому планують "розкрутити" туристичну галузь. Петриківський розпис у громаді усюди – малюнками оздоблюють стіни в навчальних закладах, створюють арт-об’єкти на вулицях, організовують майстерні. Малярство проклало до громади шлях туристам, які мають бажання не тільки побачити автентичні мініатюри, а й під керівництвом майстрів спробувати створити щось подібне. Крім того, потенціал об’єднаної громади жителі також бачать у розвитку рибальства, навіть уже є спеціально облаштовані для цього місця, розвитку сільськогосподарського бізнесу та переробці продукції. А ще розглядають питання поводження із твердими побутовими відходами та покращення якості питної води.
«Зараз нова стратегія розвитку Петриківської ОТГ вже на фінішній прямій. Залишилося провести останнє громадське обговорення та затвердити документ на сесії. Це відбудеться наприкінці червня або на початку липня 2019 р.,- підсумовує голова об’єднаної громади Ольга Гавриленко».




Переглядів: 482
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті