Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 25 квітня 2024
01:21

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


5 березня 2019, 21:00

Борис Філатов: Нам потрібні чіткі правила гри

Нам потрібні чіткі правила гри, - заявив міський голова Дніпра Борис Філатов на Раді регіонального розвитку, що пройшла сьогодні у Дніпрі за участю Президента України.
Стійкий розвиток міст неможливий без довгострокового планування. Водночас великим містам необхідно мати більше повноважень – незалежно від настроїв київських чиновників. За словами Бориса Філатова, нині реформа децентралізації, яку в Україні ініціював Президент Петро Порошенко, торкнулася переважно фінансової сфери. Очільник міста зазначив, що нині триває чимало дискусій щодо збільшення відсотка повернення частини податків на доходи фізичних осіб до центрального бюджету. Крім цього, існує вірогідність перекладення на місцеве самоврядування витрат на всі пільги та субсидії. Муніципальні бюджети можуть зобов'язати погашати борги за середньострокові позики, за які відповідає Міністерство фінансів. При цьому, зауважив Борис Філатов, Дніпро недоотримує субвенцію на освіту і медицину, натомість місто компенсує пільги щодо транспорту і зв'язку.
«Неоднозначною залишається ситуація з Антимонопольним комітетом і правоохоронними органами. Крапку в дискусії повинен поставити Кодекс про місцеве самоврядування – звід гарантій, при якому децентралізація запрацює на повну потужність, а міста перестануть залежати від настрою столичних чиновників. Якщо ми ухвалимо кодекс, розумітимемо наші перспективи. Щоб планувати свої можливості, а не залежати від примх міністерств і чиновників», – відзначив Борис Філатов під час свого виступу на Раді регіонального розвитку Дніпропетровської області.




Останній раз редагувалося: 05.03.2019 21:00
Переглядів: 386
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті