Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 20 квітня 2024
14:46

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


3 квітня 2019, 18:55

Понад 85 млн грн отримає Дніпропетровщина на підвищення якості освіти

На сьогоднішньому засіданні, Уряд ухвалив постанову «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти» і виділив місцевим бюджетам 1,5 млрд грн. Дніпропетровська область отримала 85177.1 тис грн. Кошти будуть спрямовані обласним бюджетам та розподілені рішенням облдержадміністрацій між районними бюджетами, бюджетами міст обласного значення та ОТГ.
Дніпропетровщині на придбання шкільних автобусів, в тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими потребами виділили - 20593,0 тис грн, на спецавтомобілі для надання додаткових психологічно-педагогічних і корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсних центрів – 9387,0 тис грн, на придбання персональних комп’ютерів - 25524,5 тис грн і на підключення закладів загальної середньої освіти до Інтернету регіон - 29672,6 тис грн.
«Ми передбачаємо можливість співфінансування з коштами бюджетів органів місцевого самоврядування. Зауважуємо, що ми створюємо умови для підключення закладів освіти до мережі Інтернет, при цьому абонплату мають сплачувати органи місцевого самоврядування зі своїх бюджетів», - зауважила виступаючи на засіданні Уряду міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
Позицію Асоціації міст України представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан і він звернув увагу на те, що принцип співфінансування із місцевими бюджетами у самій постанові не передбачено, а тому АМУ очікує офіційного оприлюднення нормативно-правового документа. А також наголосив на тому, що ця субвенція є новим видом трансферту з державного бюджету місцевим бюджетам і до 2019 року таких видатків у державному бюджеті місцевим бюджетам не передбачалось.
«Уперше міста матимуть можливість отримати кошти на закупівлю шкільних автобусів, оскільки до цього часу подібна програма реалізувалась за принципом співфінансування з місцевими бюджетами лише у сільській місцевості. У той же час динаміка збільшення мережі інклюзивних класів свідчить про необхідність закупівлі у містах шкільних автобусів, обладнаних місцем для перевезення дітей із особливими потребами до закладів освіти. Відсутність коштів у місцевих бюджетах не дозволяла здійснити ці вкрай потрібні закупівлі. Постановою передбачено також спрямування коштів у райони та ОТГ на закупівлю автобусів», ‒ зауважив Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.




Переглядів: 295
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті