Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 24 квітня 2024
08:35

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


6 травня 2019, 20:47

Олександр Слобожан: Доцільно посилити програму «теплі кредити» шляхом перерозподілу коштів Державного фонду енергоефективності

Про це виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан повідомив під час прес-конференції в інформаційній агенції на тему «Звернення Всеукраїнської ради голів ОСББ до Прем’єр-міністра України та Верховної Ради щодо фінансування Урядової програми «теплі кредити»». Двома іншими спікерами стали перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад та віце-президент Всеукраїнської ради голів ОСББ Роман Бондарук.
Спілкуючись з журналістами Олександр Слобожан відзначив, що урядова програма «теплі кредити», започаткована декілька років тому, показала свою ефективність серед індивідуальних споживачів житлово-комунальних послуг та ОСББ. Особливо це актуально зараз, оскільки 1 травня набрала чинності частина норм Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
«На 2019 рік на реалізацію програми було передбачено 400 млн грн. Ми не просимо у держави додаткових коштів – ми просимо збільшити цю цифру вдвічі за рахунок перерозподілу з окремих джерел, які на даний момент можна ефективно використати. Отже, через високий попит на «теплі кредити», ми просимо виділити ще 400 млн грн на впровадження цієї ініціативи, оскільки програма вже декілька років демонструє свою ефективність… Звідки взяти кошти? Ви знаєте, що ще не розпочав свою роботу Державний фонд енергоефективності, в якому знаходиться більше 1 млрд грн. Поки він буде запускатися, вважаємо, що нашим громадянам і, в першу чергу, ОСББ, зараз кошти були б дуже потрібні… Якраз за літній період завдяки здійсненню цього перерозподілу можна було б підготувати наш житловий фонд до опалювального періоду. І таким чином забезпечити економію енергоресурсів та, відповідно, коштів, як індивідуальних споживачів, так і ОСББ», - наголосив виконавчий директор Асоціації.
Під час прес-конференції віце-президент всеукраїнської ради голів ОСББ Роман Бондарук зачитав звернення до прем’єр-міністра України та Верховної Ради щодо фінансування Урядової програми «теплі кредити». А перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів про користь програми «теплі кредити», яку вона приносить громадам, і зокрема, Луцьку та зауважив, що ця урядова ініціатива є дуже важливою для міст та допомагає їм зміцнювати свою енергоефективність.



Переглядів: 210
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті