Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 17 квітня 2024
01:10

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


10 травня 2019, 16:45

Асоціація міст України закликає парламент підтримати децентралізаційні законопроекти, які очікують громади

Реформа місцевого самоврядування, зокрема децентралізація, як і будь-яка інша реформа, потребує серйозної законодавчої підтримки. На жаль, вже більше року не приймаються закони, що сприяють та поглиблюють децентралізацію. Так, 3 квітня 2018 року парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення». Після цього жодного нового закону або змін до діючого законодавства не було прийнято
«Децентралізація – важливий інструмент перетворення нашої країни на сучасну європейську державу зі спроможним місцевим самоврядуванням, що має достатньо повноважень та ресурсів для забезпечення комфортного і благополучного життя людей. Тому створення адекватного законодавчого поля для децентралізаційної реформи – це одночасно і велика відповідальність, і найбільша інвестиція у майбутнє. Адже, у центрі цієї реформи – люди, їх інтереси та потреби», - наголошує виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.
Враховуючи вищевикладене, Асоціація міст України закликає народних депутатів з метою захисту інтересів громад, продовження децентралізації та реформування місцевого самоврядування підтримати прийняття 9 законопроектів. В той же час, АМУ застерігає народних депутатів від прийняття 3 законопроектів, які несуть загрози для фінансової спроможності місцевого самоврядування та мають на меті згортання децентралізації.

http://www.auc.org.ua/novyna/asociaciya-mist-ukrayiny-zaklykaye-parlament-pidtrymaty-decentralizaciyni-zakonoproekty-yaki





Переглядів: 197
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті