Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
11:53

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


3 червня 2019, 17:40

Громади Дніпропетровщини можуть отримати до 5 млн грн на реалізацію своїх культурних проєктів

Міністерство культури України оприлюднило перелік допущених проектних заявок на конкурс «Малі міста-великі враження -2019». У реєстрі і 7 громад Дніпропетровщини, які пройшли експертизи і допущені до голосування. Коментують новину у Дніпропетровському регіональному відділенні Асоціації міст України. Представлені на конкурс ініціативи, стосуються як розбудови туристичної сфери в цілому, так і проведення тематичних фестивалів та розвитку музеїв ОТГ:
- Фестиваль «Fest-party у селянській хаті!», Покровська ОТГ
- Створення туристичного кластеру, Перещепинська міська ОТГ
- Козацькі пісні та вірші - невід'ємна складова патріотичного виховання молоді та збереження нематеріальної культурної спадщини Українців, с. Капулівка
- Ренесанс історико-краєзнавчого музею як центру активності громади, с.Вербуватівка, Юр’ївський район
- Посилення інвестиційної привабливості Зайцівської сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області, шляхом створення умов для збереження духовно-культурного надбання спільноти рідного краю, а також розвитку сучасних молодіжних напрямків мистецтв, село Зайцеве, Синельниківський район
- Сучасний музей - місце зустрічі історії та сьогодення, смт. Софіївка
- Міжрегіональний мистецький фестиваль «Степова Перлина», смт. Межова, Межівського району.
Минулого року у конкурсі «Малі міста – великі враження» свої сили спробували Томаківська та Царичанська громади, Жовті Води, Нікополь та Тернівка. Цього року заявки на участь подали вже 9 громад. АМУ підтримує конкурс і додамо, у 2019 шанси одержати фінансову підтримку на реалізацію власних культурних проєктів у невеликих громад зросли у рази. Наголошують у Дніпропетровському регіональному відділенні АМУ. Бо якщо минулого року кошторис конкурсу «Малі міста-великі враження» складав 4,5 млн грн, то у поточному його бюджет вже 50 млн грн.
Нагадаємо, «Малі міста-великі враження» - це конкурс, що має на меті посилення інвестиційної та туристичної привабливості населених пунктів із загальною чисельністю населення до 50 тис осіб. Втілення культурних ініціатив здійснюється на засадах співфінансування з державного бюджету на рівні не більше ніж 70 % загальної кошторисної вартості проекту, з місцевих бюджетів та/або з інших джерел, не заборонених законодавством, – на рівні не менше ніж 30 %.
5 липня Експерта рада, до якої входить і виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, визначить переможців конкурсу "Малі міста-великі враження». Громади, чиї ініціативи потраплять до цього переліку, можуть отримати від 100 тис грн до 5 млн грн на реалізацію власних проектів та відкрите себе Україні і світові.






Переглядів: 223
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті