Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
19:59

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


30 липня 2019, 17:59

14 вересня Покровська селищна ОТГ запрошує на Fest-Party у селянській хаті

Покровська селищна громада на Дніпропетровщині стала переможцем всеукраїнського конкурсу культурних проєктів «Малі міста-великі враження» і готується втілити свій задум у життя. Цьогорічний конкурс проходить під гаслом «Дивись, Україно!».
Так історично склалося, говорить спеціаліст фінансово-економічного відділу виконавчого комітету Покровської ОТГ Катерина Прилепа, що на території громади живуть багато людей різних національностей. Їх національні, культурні особливості та звичаї так міцно переплелися, що утворили особливу культуру на території об’єднаної громади. Це і стане родзинкою багатожанрового фестивалю Fest-Party у селянській хаті. Місцеві таланти продемонструють на що вони здатні у вокальному, хореографічному, інструментальному та декоративно-ужитковому мистецтвах, заплановані також в рамках фестивалю художні читання.
Відзначимо, «Малі міста-великі враження» - це конкурс для громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. На реалізацію таких ініціатив у 2019 році Кабмін виділив 50 млн грн. Переможцями визнано 74 проєкти, три з них - це громади Дніпропетровської області. Одна з яких - Покровська ОТГ з проєктом Fest-Party у селянській хаті.
За умовами конкурси проєкти-переможці реалізуються на засадах співфінансування. Культурна ініціатива Покровської громади перемогла у номінації «малі проєкти». Таким чином, з державного бюджету надійде 188 тис грн, 81 тис грн профінансує місцевий бюджет. Fest-Party у селянській хаті пройде 14 вересня на центральній площі смт Покровське, коли селище святкуватиме своє 240-річчя. Цей фестиваль у громаді планують зробити щорічним і однією зі складових розвитку зеленого туризму.
«Даний проект ми нерозривно пов’язуємо з економічним розвитком, однією з складових якого є розвиток зеленого туризму. Чому саме багатожанровий фестиваль «Fest-Рarty у селянській хаті»? Тому що, цей фестиваль дасть змогу показати всі наші місцеві таланти на всю Україну й донести до кожного нашу культурно-історичну спадщину та збагатити свої знання культурними досягненнями інших громад. А ще це підвищення рівня економічного розвитку та додаткові можливості для громади бути успішною та впізнаваною не тільки серед об’єднаних громад України, а й за її межами. Крім того, він дасть поштовх для розвитку малого бізнесу. А це нові робочі місця, нові податки і нові можливості для Покровської ОТГ. Бо ми розуміємо, що злагоджена співпраця громади, місцевої влади і бізнесу – запорука стабільного розвитку громади», - підкреслює спеціаліст фінансово-економічного відділу виконавчого комітету Покровської ОТГ Катерина Прилепа.
Нагадаємо, у 2018 році пілот конкурсу «Малі міста – великі враження» було реалізовано Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за фінансової підтримки Мінкульту. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики». Цього року, членами Експертної ради конкурсу були виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та експерт з розробки законодавства та управління ресурсами органів місцевого самоврядування АМУ Людмила Даменцова.







Переглядів: 564
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті