Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
07:33

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

[email protected]


18 травня 2023, 16:17

«Вишиванка – символ української державності»

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.
Традиційно в Україні цей день відзначається у третій четвер травня. Цьогоріч – День вишиванки святкуємо 18 травня.
Центральний районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області в особі його начальника Світлани Ковальчук щиро вітає всіх з Днем вишиванки!!!
Також, 18.05.2023 року в приміщенні Центрального районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області спільно з працівниками відділу Дніпровського міського центру соціальних служб у Центральному районі міста Дніпра в рамках соціально-виховної роботи, з метою просвітництва та патріотичного виховання серед клієнтів пробації проведено лекцію на тему: «Вишиванка – символ української державності». Із знанням свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка – все це родовідна пам’ять. Вишиванку називають “кодом української нації” через особливі візерунки, кожен з яких несе свій сенс. Українська вишиванка – це свого роду символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє. Під час війни Всесвітній день вишиванки в Україні відзначають по-особливому.
День вишиванки – патріотичний день тому, що вишиванка не є просто частиною гардеробу чи святковим одягом, вона стала символом боротьби, свободи, великої любові та нескореності не тільки в Україні. Це чудове свято, яке об’єднує українців по всьому світу. Ми пишаємось тим, що ми – українці! Цьогоріч День вишиванки особливий – він сповнений смутку, оскільки українці боронять свою країну від невиправданої і неспровокованої агресії російської федерації, багато українців змушені вдягти бронежилети замість вишитих сорочок. Вишиванка – духовна броня українців. Наша битва праведна! Впевнені, незабаром, святкуватимемо і нашу Перемогу під мирним небом нашої неньки України!»
Разом до Перемоги!

Центральний районний сектор
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області










Переглядів: 238
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті