Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
06:39

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Дніпровський РВ м. Дніпр


23 травня 2023, 14:36

День вишиванки та День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

Українська вишиванка - не просто святковий одяг. Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка - це частина генетичного коду українця.
Зараз День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.
Свято щорічно відзначають у третій четвер травня в Україні. Сьогодні, в умовах повномасштабної війни россії проти нашої держави, вишиванка є не лише прадавнім оберегом, а й символом нескореності, мужності та сили українського народу.
В рамках всеукраїнського свята до Дня вишиванки до читального залу КЗ «Слобожанська бібліотека» Слобожанської селищної ради, були запрошені співробітники Дніпровського РВ м. Дніпра разом із суб’єктами пробації, для проведення святкового заходу, на якому співробітники Слобожанської бібліотеки розповіли про історію Української вишиванки, було проведено «Дефіле вишиванок», тематичні вікторини. Завершили свято загальними фото у вишиванках.
Також 18 травня відзначався День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.
В Слобожанській бібліотеці було підготовлено експрес-інформацію та оформлено книжкову виставку «Без права на Батьківщину», де співробітники та суб’єкти пробації змогли більше дізнатися про трагічну долю кримськотатарського народу та про їх боротьбу за право на жити на даній землі.







Переглядів: 272
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті