Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 9 червня 2024
23:25

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


9 лютого 2024, 09:37

«Структурний підрозділ пробації проводить «Дні відкритих дверей» з нагоди 9-ої річниці прийняття Закону України «Про пробацію»

08 лютого 2024 року до Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області завітали представники громадських організацій, зокрема, член Ради німців України, голова Дніпропетровського обласного товариства німців «ВІДЕРГЕБУРТ» Райнберг Володимир Альбертович, член правління Гауз Володимир Карлович, уповноважена особа Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «СКАРБИ НАЦІЙ» Ковріга Сергій Вікторович, волонтер пробації Лисенко Олександр Миколайович.

Метою візиту стало відзначення 9-ої річниці прийняття Закону України «Про пробацію», а також вручення символічних подарунків, надання підтримки та уваги співробітникам пробації.

Під час зустрічі голова німецької общини Дніпропетровщини розповів про основні цілі та завдання товариства «Відергебурт», а також про розвиток служби пробації у Федеративній Республіці Німеччина. У більшості федеральних земель Німеччини співробітники служби пробації призначаються судовою владою. Органом, що їх призначає, як правило, є голова вищого регіонального суду, а в містах Берлін, Бремен і Гамбург – рішення приймають різні сенатські департаменти. Офіцери пробації у більшості федеральних земель є державними службовцями вищого рівня (кар’єрний шлях: соціальний інспектор - старший офіцер з питань соціального забезпечення). Протягом іспитового строку засуджений повинен продемонструвати свою готовність бути законослухняним громадянином, виконувати умови та приписи, покладені на нього судом. У разі успішного завершення іспитового строку вирок скасовується. Після суду або після відбуття частини тюремного покарання засуджений може бути прикріплений до офіцера пробації і повинен працювати з ним протягом випробувального терміну. Тривалість випробувального терміну визначає суд. Він може становити від двох до п’яти років. Співробітник пробації намагається досягти об’єктивної співпраці з суб’єктом пробації та встановити з ним довірливі стосунки. Суб’єкт пробації може бачитися зі своїм офіцером пробації в будь-який час, і, як правило, організовуються консультації. На початку вони можуть відбуватися щотижня, раз на два тижні і, якщо немає особливих проблем і потреб, кожні 4 тижні. Співробітник пробації консультує суб’єкта пробації з усіх життєвих питань і, за необхідності, звертається за додатковою допомогою до спеціалізованих служб. Співробітники пробації стикаються практично з усіма проблемами підоблікових осіб, вони повинні з розумінням ставитися до них, бути готовими допомогти та шукати реальні шляхи для вирішення цих труднощів (наприклад, безробіття, борги, проблеми з партнером і шлюбом, складнощі у спілкуванні з людьми та налагодженні контактів, проблеми із залежністю, брак житла, нові правопорушення, відчай, агресія, неграмотність, неврози, психічні та поведінкові розлади, психози і багато іншого). Багато різноманітних проблем, з якими стикаються суб’єкти пробації, вимагають від офіцера пробації співпраці з великою кількістю органів та установ, особливо для того, щоб прокласти відкритий шлях для суб’єкта пробації. При цьому вони, як правило, діють лише за згодою суб’єкта пробації. Необхідно дотримуватися правил захисту персональних даних. Окрім суду, прокуратури, пенітенціарної системи та поліції, комунікація також відбувається з органами соціального захисту, службою у справах молоді, охороною громадського порядку, міграційною службою, медичними закладами, незалежними благодійними та громадськими організаціями, адвокатами, кредиторами, орендодавцями, родичами суб’єктів пробації тощо. Допомога, яка надається в такий спосіб, часто є надзвичайно важливою для ресоціалізації засуджених осіб, - підкреслили представники німецького товариства.

Закон України «Про пробацію» прийнятий 05.02.2015 року (№ 160-VIII) став важливим кроком у реформі пенітенціарної системи України та дотриманні прав людини. Цей Закон покликаний пристосовувати засуджених до життя у суспільстві та дає їм можливість набути особистісні та соціальні навички, - зауважив волонтер пробації.

В рамках заходу присутнім особам були роз’яснені основні положення Закону України «Про пробацію», зокрема, принципи та завдання пробації, види пробації, особливості пробації щодо неповнолітніх, аспекти соціально-виховної роботи та волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, законодавчі норми якими керується орган пробації, а також про взаємодію органу пробації з органами державної влади, підприємствами, установами та організаціями.

Персонал пробації щодня активно допомагає і сприяє засудженим у їх виправленні та відновленні соціальних зв’язків. Засуджені особи заново вчаться повноцінно існувати у соціумі без вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень. Орган пробації постійно працює над тим, щоб розвинути позитивні думки та цілі на майбутнє, до яких би прагнули засуджені, а саме: завести сім’ю, закінчити навчання або здобути освіту чи робітничу кваліфікацію, знайти високооплачувану роботу та відшукати своє місце у цьому світі, - зазначив психолог відділу Абашія Едуард Автанділович.

Наприкінці заходу присутні особи висловили свої приємні враження від зустрічі та наголосили про важливість та необхідність подальшого розвитку органу пробації.






Переглядів: 121
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті