Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 27 липня 2024
15:44

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


5 липня 2024, 11:21

Орган пробації вітає всіх мусульман із прийдешнім Новим 1446 роком за Хіджрою!

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Едуард Абашія інформує про наступне. У 2024 році Мусульманський Новий рік розпочнеться ввечері 6 липня і закінчиться ввечері 7 липня. Це буде 1446 рік за Хіджрою.

У мусульман Новий рік починається з місяця Мухаррам. Це час для роздумів, самооцінки та постановки духовних цілей на наступний рік. Мусульмани користуються цією нагодою, щоб висловити подяку, попросити прощення у Бога та прийняти рішення, щоб покращити свої стосунки з Аллахом.

Епохою (точкою відліку) ісламського періоду було обрано Хіджру, або переселення Мухаммеда та його послідовників з Мекки до Медини, що відповідає 622 р. н.е. за григоріанським календарем. Дати ключових подій, таких як святкування святих ночей, а також усіх релігійних обов’язків, таких як молитва, піст у місяць Рамадан і паломництво, визначаються відповідно до ісламського календаря.

Згідно з ісламським віровченням, Мухаммед (мир йому і благословення Аллаха), який проповідував у Мецці, і його послідовники почали піддаватися переслідуванню з боку місцевої знаті, багатьом представникам якої подобалися не всі аспекти нової віри. Коли гоніння посилилися і залишатися на колишньому місці стало небезпечно, було вирішено перебратися в місто Ясріб, жителі якого погодилися прийняти проповідника і його сподвижників. Пізніше Ясріб отримав назву Медина – тобто "місто пророка". Він став центром Праведного халіфату – ісламської держави, що виникла після смерті Мухаммеда 632 року.

Літочислення від Хіджри почали вести в 637 році за другого праведного халіфа і найближчого сподвижника Мухаммеда Умара ібн аль-Хаттаба. Він вирішив узяти за відправну точку не сам день переселення, а перше число місяця Мухаррама, у якому воно відбулося. Період до Хіджри стали називати джахілія – тобто «час невідання», що в широкому сенсі означає доісламський період.

Місяць Мухаррам є першим місяцем мусульманського календаря. Мухаррам — один із чотирьох місяців, протягом яких Аллах особливо заборонив конфлікти, кровну помсту та війни.

Мухаррам — місяць покаяння та богослужіння, є найкращим для дотримання посту після місяця Рамадан. У Корані (Священній книзі мусульман) багато говориться про важливість цього періоду: прийнято приносити покаяння і присвячувати себе служінню Богу. У перший день першого місяця їдять переважно баранину – існує традиція готувати сім різних страв із цього м’яса.

У день мусульманського Нового року релігійні люди прагнуть проводити більше часу в молитвах – як індивідуальних, так і колективних у мечетях, але не влаштовують урочистостей. Віряни читають Коран, приділяючи увагу тим аятам (віршам з Корану), які стосуються Хіджри.

Ісламський календар, також відомий як календар Хіджри, - це місячний календар, заснований на фазах Місяця. Ісламський календар коротший за григоріанський.

Рік за ісламським календарем складається з 354 або 355 днів, тоді як рік за григоріанським - сонячним календарем, що ґрунтується на вимірюванні руху Землі навколо Сонця, має 365 або 366 днів. Таким чином рік у мусульман триває менше на 11 – 12 днів, ніж у християнських народів, а кожна нова доба настає після заходу сонця.

В ісламському календарі немає поняття високосного року, як у григоріанському. Приблизно раз на три роки додається проміжний місяць, який називається “Ду аль-Хіджа (Dhu al-Hijjah)”. Точна дата ісламського Нового року змінюється з року в рік, оскільки залежить від того, коли з’являється новий місяць, - зазначив психолог Едуард Абашія.

Бажаємо всім миру, добра, Божого благословення!






Переглядів: 72
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті