Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 29 червня 2024
09:27

Юридичні консультації


Добрый вечер.Я оформляю право на наследство после смерти тётки.Дом в сельской местности.В пользование сельским советом был предоставлен участок,не приватизирован,т.к. тётка умерла 8 лет назад и в то время разговоры о приватизации даже не велись.Могу ли я продать дом,не приватизировав участок?Смогут ли потом мои покупатели приватизировать его?Или надо приватизировать после получения свидетельства на право собственности на дом? Спасибо

Любовь, 22.6.2010 | ID: 11443 | Розділ: Спадщина
Ви можете продати дім, що успадкували, після оформлення на себе прав власності на цю нерухомість без приватизації земельної ділянки. Той факт, що земельна ділянка не приватизована не є перешкодою для оформлення правочину купівлі-продажу нерухомості. Статтею 120 Земельного Кодексу України від 25.10.2001 року N 2768-III (далі – ЗК), передбачає «автоматичний перехід» прав на земельну ділянку, у разі відчуження нерухомого майна.

Так, ч. 2 ст. 120 ЗК передбачає: якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об'єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача. Тому право приватизувати земельну ділянку, надану у користування, перейде до вашого покупця. Приватизація зем

ельних ділянок здійснюється у порядку, передбаченому ст. 118 ЗК та Постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.09 р. N 844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України». Дякуємо за запитання. Наша компанія завжди готова надати Вам юридичні послуги.

З повагою, юрисконсульт Анна Кантерман Юридична компанія «Гаранта» 788-70-20 www.garanta.com.ua

copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті