Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Пн, 1 липня 2024
13:09

Юридичні консультації


Недавно я купил пол-дома.
Продала недвижимость родственница владелицы по генеральной доверенности. Скажите в каких случаях сделка может быть не правовой и будет ли за это отвечать нотариус или продавец?


Валера, 6.12.2007 | ID: 1190 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
Консультирует юрист Владимир Иванов

Продать недвижимость «по генеральной доверенности» невозможно, т.к. при этом это не происходит отчуждение имущества. Генеральная доверенность выдается на право пользования и распоряжения имуществом со всеми вытекающими отсюда последствиями

Сделка «не правовой» не бывает. Сделка может быть недействительной, незаключенной, мнимой. Недействительной сделка может быть признана в случае если в момент ее совершения стороны не выполнили требования закона, а именно положения ст. 203 Гражданского кодекса:

«Загальні вимоги, додержання яких є необхідним для чинності правочину:

1. Зміст правочину не може суперечити цьому Кодексу, іншим актам цивільного законодавства, а також моральним засадам суспільства.
2. Особа, яка вчиняє правочин, повинна мати необхідний обсяг цивільної дієздатності.
3. Волевиявлення учасника правочину має бути вільним і відповідати його внутрішній волі.
4. Правочин має вчинятися у формі, встановленій законом.
5. Правочин має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним.
6. Правочин, що вчиняється батьками (усиновлювачами), не може суперечити правам та інтересам їхніх малолітніх, неповнолітніх чи непрацездатних дітей».

Что касается ответственности нотариуса, руководствуйтесь ст. 27 Закона «Онотариате» - «Шкода, заподіяна особі внаслідок незаконних дій або недбалості приватного нотаріуса, відшкодовується в повному розмірі».
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті