Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Пн, 1 липня 2024
12:48

Юридичні консультації


В однокомнатной квартире убрал стену (не несущая) между коридором и залом ,чтоб сделать свободную планировку. Могут ли меня привлечь к административному нарушению и какой за это штраф?

Алексей, 26.12.2007 | ID: 1411 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
Отвечает юрист Ольга Круглик

Да, могут. Штраф – от 17 до 51 грн.

«Стаття 189 Житлового кодексу. Відповідальність за неналежне використання житлового фонду та інші порушення житлового законодавства Особи, винні: ...

у самовільному переобладнанні та переплануванні жилих будинків і жилих приміщень та використанні їх не за призначенням;

... несуть кримінальну, адміністративну або іншу відповідальність згідно з законодавством Союзу РСР і Української РСР».

«Стаття 150 Кодексу про адміністративні правопорушення. Порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями

Порушення правил користування жилими приміщеннями, санітарного утримання місць загального користування, сходових кліток, ліфтів, під'їздів, придомових територій, порушення правил експлуатації жилих будинків, жилих приміщень та інженерного обладнання, безгосподарне їх утримання, а також самовільне переобладнання та перепланування жилих будинків і жилих приміщень, використання їх не за призначенням, псування жилих будинків, жилих приміщень, їх обладнання та об'єктів благоустрою - тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті