Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 29 червня 2024
08:08

Юридичні консультації


Я нарушил правила дорожного движения, не пропустил пешехода. Могут ли у меня забрать водительское удостоверение?

саша, 1.2.2008 | ID: 1993 | Розділ: Суд
В соответствии с ч. 3 ст. 122 Кодекса об административных правонарушениях действия, которые Вы совершили, предусматривают наказание в виде штрафа от 05, до 1 необлагаемого минимума доходов граждан (т.е. от 8,50 грн. до 17 грн.).

«Ненадання водіями транспортних засобів переваги в русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само інші порушення правил проїзду пішохідних переходів - тягнуть за собою накладення штрафу від 0,5 до одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян».

Тем не менее, если вы своими неправомерными действиями создали аварийную обстановку, то к Вам будет применена ч. 4 данной статьи, согласно которой:

«Порушення, передбачені частинами першою або другою чи третьою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, тобто примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вживати інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян, - тягнуть за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортним засобом на строк від шести місяців до одного року».

С уважением, юрист Ольга Викторовна Круглик
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті