Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 29 червня 2024
09:45

Юридичні консультації


Помогите, пожалуйста, в таком вопросе! Есть приватизированная квартира на женщину. В Квартире прописаны: эта женщина, ее сын инвалид, ее дочь с 2х месячным ребенком. Так сложилось, что мать не уживается с дочерью и ее 2х месячным ребенком и выгоняет их из дома. Какие права есть у дочери с 2х месячным ребенком? В праве ли дочь требовать раздела имущества и выделения отдельного жилья для себя и 2х месячного ребенка? Заранее спасибо!

Татьяна, 27.4.2009 | ID: 5623 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
Відповідно до житлового законодавства України, дочка з дитиною, як члени сім’ї власника квартири, користуються даною квартирою нарівні з власником квартири, якщо при їх вселенні не було іншої угоди про порядок користування цим приміщенням. Повнолітні члени сім'ї власника зобов'язані брати участь у витратах по утриманню квартири і придомової території та проведенню ремонту. Припинення сімейних відносин з власником квартири не позбавляє їх права користування займаним приміщенням. Таким чином, оскільки дочка не є співвласником квартири, а лише в ній зареєстрована, то вона має право лише користуватись таким приміщенням. На жаль, вона не може вимагати поділу майна та виділу окремого житла від своєї матері. Мати, як власник квартири, має право виселити дочку лишу у випадку тривалої відсутності (понад 6 місяців) останньої у даній квартирі та несплати нею витрат по утриманню квартири.

З повагою, юрисконсульт Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті