Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 29 червня 2024
08:12

Юридичні консультації


Добрый день.И опять "квартирный вопрос".Вопрос следующего характера.Есть приватизированная квартира.В приватизации участвовало 4 человека(две семьи которые в ней проживают).Назовем их №1 и №2.Вопросов несколько: - могут ли №1 без согласия №2 делать ремонт в квартире(в той части где проживают).Если Да, не повлияет ли это на увеличение прав собственности №1 к примеру при продаже(размене) квартиры? - До приватизации один из членов №2 был главным квартиросъемщиком.Имеет ли он какой нибудь приоритет в правах? - Могут ли №1 без согласия №2 прописать в квартире кого-либо ? - Имеет ли право человек(посторонний) проживший в этой квартире более 1.5 лет претендовать на прописку без согласия №2 ?

Эдуард, 28.4.2009 | ID: 5624 | Розділ: Приватна власність
1. Так, дозволяється проводити ремонт у тій частині квартири, де проживають співвласник без згоди на те інших співвласників, за умови, що такий ремонт не порушить права останніх. Співвласник може зробити у встановленому законом порядку за свій рахунок добудову (прибудову) без згоди інших співвласників, якщо це не порушує їхніх прав. Така добудова (прибудова) є власністю співвласника, який її зробив, і не змінює розміру часток співвласників у праві спільної часткової власності. Отже, на збільшення обсягу прав одного з співвласників може впливати ремонт у вигляді добудови \ прибудови.

2. Ні, пріоритету в правах він не має.

3. Згода на реєстрацію у квартирі потрібна, оскільки здійснення права спільної часткової власності здійснюється за згодою всіх співвласників.

4. Ні, реєстрація за місцем проживання має відбуватись за рішенням співвласників квартири.

З повагою, юрисконсульт Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті