Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
23:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Понад 26 тисяч гривень повернуто містянам за неякісні товари та послуги

Понад 26 тисяч гривень повернуто містянам за неякісні товари та послуги
Понад 26 тисяч гривень з початку року повернуто дніпропетровцям за неякісні товари та послуги. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив начальник управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради Юрій Кіслейко.

«За цей період до управління надійшло близько 35 письмових звернень від мешканців міста щодо порушення їх права як споживачів, спеціалісти нашого управління також надали понад 400 телефонних консультацій та прийняли на особистому прийомі понад 250 містян», - зазначив Юрій Кіслейко.

За його словами, усі звернення від мешканців узагальнюються і аналізуються. В основному люди нарікають на покупки в Інтернет- магазинах і стихійних ринках. Скаржаться дніпропетровці і з приводу відмов у обміні неякісних товарів та поверненні грошей.

Юрій Кіслейко вкотре закликав мешканців міста зберігати чеки та гарантійні талони на придбані товари, оскільки лише за наявності цих документів можна отримати компенсацію за неякісний товар чи послугу.Начальник управління нагадав дніпропетровцям, що перед купівлею товару необхідно його ретельно оглянути, перевірити, а одяг – поміряти.

«Пам'ятаєте, що існують товари, що не підлягають ні обміну, ні поверненню. Їх перелік затверджений постановою кабінету міністрів України, зокрема, це – ліки, дитячі м'які та резинові надувні іграшки, товари для новонароджених, пухово-пір'яні вироби, натільна білизна, шкарпетки та колготки, засоби для гоління та зубні щітки, друковані та ювелірні вироби тощо», - додав Юрій Кіслейко. Він також нагадав дніпропетровцям, що за товари на стихійних ринках ніхто не несе відповідальність й не перевіряє їх якість.

За словами Юрія Кислейка, купуючи будь-які товари в інтернет-магазині в першу чергу необхідно звертати увагу на документи про підприємницьку діяльність. Зазвичай вони знаходяться на сайті інтернет-магазинів у вигляді онлайн-закладки або їх можна запросити в електронному вигляді. Необхідно також звернути увагу на документи, які підтверджують якість товару — це сертифікат якості або висновки від санстанції. Перед покупкою бажано зателефонувати та впевнитись, що інтернет-магазин дійсно існує. Не зайвим спитати розташування самого магазину та його складу. На рахунку, який в обов'язковому порядку продавець направлє покупцю, обов'язково мають бути дані про магазин та його місцезнаходження.

Управління з питань захисту прав споживачів знаходиться за адресою: вул. Високовольтна, 14,телефон 379-08-79. Прийомні дні — вівторок та четвер з 10.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 13.45.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Виктория  (22.03.15 22:36): На Плеханова, я так поняла, работает консультационный пункт от Городского управления, консультируют, принимают заявления. Лично мне по моей проблеме выдали юридический анализ (письменно) и вариант претензии. БЕСПЛАТНО!
Дозванивалась к ним по тел. 095-816-39-11, 068-638-28-48.
В облинспекцию на Шевченко так и не дозвонилась.
Відповісти | З цитатою
Елена  (12.03.15 20:50): На Плеханова 16 оф.15 работает консультация по защите прав потребителей. Очень хорошо консультируют. Если бы не они не вернула бы планшет продавцу. Відповісти | З цитатою
Назар  (12.03.15 20:41): Единстаенная служба по защите прав потребителей которая работает. Позвонил, получил вменяемую консультацию. Областная не дозвонишся. Відповісти | З цитатою
Синяя птица  (11.03.15 19:59): Освещение на улице - пипец.. пока в столб с экономкой не влетела,- не поняла, что он работает.. чи той,- она.. светит.. кто же мне ущерб то восполнит,- вся водка вдребезги..? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Виктория  (11.03.15 17:40): Чистой воды -пиар!!! Хотя, это городское управление по защите прав... А вот областное!!! Дармоеды!!!.живущие за счет "кармана" потребителей! РАЗОГНАТЬ ЗА НЕНАДОБНОСТЬЮ!!! Відповісти | З цитатою
Я  (11.03.15 16:53): А остальные лямы не возвратили! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті