Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ДАІ Дніпропетровщини закликає кожного водія подбати про збереження свого транспортного засобу

ДАІ Дніпропетровщини закликає кожного водія подбати про збереження свого транспортного засобу
З початку 2015 року на Дніпропетровщині було викрадено 116 транспортних засобів, більшість з них була розшукана співробітниками Державтоінспекції та повернута законним власникам.

Як свідчить статистика, в основному, грабіжники зазіхали на автомашини вітчизняного виробництва: ВАЗ, ЗАЗ, ГАЗ, не оснащені охоронною протиугінною сигналізацією. Серед автомобілів іноземного виробництва лідирували машини марки: Daewoo, Chevrolet, Ford, Dodge.

Увагу злодіїв також привертали мотоцикли, моторолери, мопеди та скутери. За два місяці 2015 року невідомі викрали більше 40 двоколісних транспортних засобів.

За статистикою, більшість викрадень транспортних засобів, відбувається в робочі дні, в період з шістнадцятої до двадцятої години вечора, а також в нічний час у дворах багатоквартирних будинків та з територій приватних будинків.

Найчастіше, угон транспортного засобу стає можливим завдяки халатності і потуранню з боку його власника. Тому Державтоінспекція радить:

  • придбавши автомобіль, завчасно потурбуйтеся про його обладнання протиугінною сигналізацією та маркуванням.
  • зберігайте свої автівки на автостоянках, що охороняються, або в гаражі, не залишайте без охорони на ніч автомобілі у дворах чи вздовж узбіч;
  • не залишайте автомобіль навіть на дуже короткий термін відчиненим, без увімкненої сигналізації.
  • не варто залишати в автомобілі на видному місці цінні речі (гроші, відеореєстратори, магнітоли, планшети, мобільні телефони) та ніколи не залишайте в автомобілі водійські документи та документи на авто.
  • не варто зупинятися вночі на трасах, особливо в безлюдному місці, зупиняйтеся лише на стаціонарних постах ДАІ або коли зупиняють вас в освітленому місці співробітники міліції повністю екіпіровані на службовому транспорті;
  • не користуйтесь послугами сумнівних СТО, не залишайте свої автомобілі з ключами малознайомим майстрам чи співробітникам автостоянок та автомийок, особливо на ніч.
  • якщо ви побачили підозрілих осіб, які намагаються угнати транспортний засіб або знімають з нього державні номерні знаки – негайно телефонуйте до підрозділу органів внутрішніх справ.

Якщо Вас таки спіткало лихо, негайно дзвоніть в міліцію за телефонами чергових частин ДАІ 744-71-70, 744-42-35 або 102.

Пам'ятайте ! Головний помічник правоохоронців - оперативність. Не треба займатися пошуками самостійно, це навряд чи принесе бажаного результату. Якомога швидше необхідно повідомити про те, що трапилось в найближче відділення міліції.

Своєчасне звернення в органи внутрішніх справ дозволить здійснити пошук «по гарячих слідах», який є найбільш ефективним при розкритті даного виду злочину. У більшості випадків знаходяться ті транспортні засоби, про викрадення яких повідомляється терміново.

ВЧАСНО ОРГАНІЗОВАНИЙ ПОШУК ВТІЛЮЄ НАДІЮ НА УСПІХ!

Gorod.dp.ua на Facebook.


благодарный украинец  (20.03.15 15:55): зажили по новому. нормально. спасибо президенту .спасибо премьеру. ура панове! Відповісти | З цитатою
Горожанин  (19.03.15 14:49): А народ причем тут. Вы на страже, вы и занимайтесь. Может нам еще за вас и бандитов ловить. Відповісти | З цитатою
Саня  (18.03.15 01:36): Ну да, статьи на городе печатать, это не работать. Отсутствует милиция счас, как таковая. не работает. Відповісти | З цитатою
К...с  (17.03.15 20:53): а как же "моя милиция и тд" ??? ... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті