Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Номінацію «Козацькі пісні Дніпропетровщини» почали розглядати у штаб-квартирі ЮНЕСКО

Номінацію «Козацькі пісні Дніпропетровщини» почали розглядати у штаб-квартирі ЮНЕСКО
30 березня Секретаріат ЮНЕСКО почав розглядати номінаційне досьє «Козацькі пісні Дніпропетровщини», яке українська сторона передала до штаб-квартири для експертизи. За словами голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода , 99% успіху залежить від того, чи вдасться донести до міжнародних експертів важливість цієї роботи для України, адже саме ці люди будуть приймати рішення у 2016 році.

«Ми вчасно зібрали всі необхідні документи та матеріали, аби гідно представити козацькі пісні як унікальне культурне надбання Дніпропетровщини. Україну мають знати у світі не лише як промислову чи аграрну країну, але й як державу з величезним культурним та історичним надбанням, а українців – як народ, що пишається та примножує свою історію. Саме тому Дніпропетровщина і домагається всесвітнього визнання козацького епосу», – зазначив Євген Удод .

Номінаційне досьє «Козацькі пісні Дніпропетровщини» включає в себе інформацію про елемент, фотоматеріали, 10-хвилинний відеоролик, перелік заходів з охорони, листи згоди носіїв елементу та представників громад у підтримку ініціативи про охорону пісень. Усі необхідні матеріали ретельно готували регіональні та національні музикознавці, спеціалісти Дніпропетровської облради, представники експертної ради при Мінкульті України та Українського центру культурних досліджень. Дніпропетровщина буде домагатися включення козацьких пісень до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони, бо вони вже знаходяться на межі вимирання та забуття – основним носіям більше 80-90 років.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Поползли слухи..  (31.03.15 21:52): "Казацкие песни Днепропетровщины" начали расстраивать штаб-квартиру ЮНЕСКО Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті