Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
12:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині іноземні інвестори будують сучасну молочну ферму

На Дніпропетровщині іноземні інвестори будують сучасну молочну ферму
У жовтні цього року в селі Олександрівка Покровського району буде завершено будівництво другого пускового комплексу сучасної інноваційної демонстраційної молочної ферми сімейного типу. На ці цілі уряд Канади вже виділив 700 тисяч доларів, загальна вартість проекту майже 2 мільйони доларів. Про це повідомили у департаменті агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської ОДА.

Демонстраційна молочна ферма належить підприємству «Молочарське», яке створене об'єднанням сільськогосподарських кооперативів у Дніпропетровській області «Господар». Її будівництво здійснюється завдяки співпраці обласної влади з канадським урядом в рамках проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні».

Наразі вже працює перший пусковий комплекс на 60 корів. У 2014 році тут було вироблено 445 тон молока екстра класу. Для понад півтисячі малих та середніх виробників проведено 45 тренінгових заходів з молочного скотарства та розбудови малих сімейних ферм.

Восени буде завершено будівництво другого пускового комплексу. Це дозволить збільшити кількість корів до 120 голів, а отже ферма запрацює на повну проектну потужність. 60 корів для ферми буде закуплено компанією «Данон» на суму 120 тисяч доларів. Кожна з них даватиме в середньому 9 тисяч літрів якісного молока на рік.

Нагадаємо, що дана ферма – це сучасний виробничо-навчальний комплекс, в якому навчають ефективному виробництву якісного молока і підтримують охочих створити власну сімейну ферму. Фахівці комплексу безкоштовно надають селянам консультації щодо створення проекту власної сімейної ферми, оформлення всіх документів, її будівництва і успішного функціонування вже на етапі виробництва молока та його реалізації молокопереробним підприємствам регіону через створені молочарські кооперативи.  

На виробництві використовується комплексна автоматизація та механізація технологічних процесів: автоматизована система доїння, поїння та годівлі, механізоване прибирання.

Довідка:

Проект «Розвиток молочного бізнесу в Україні» впроваджує канадська неурядова організація «СОКОДЕВІ». Загальний бюджет проекту становить 2 2 ,7 млн. дол. США. Термін впровадження - 2014-2021 рр. (7 років). Допомогу Проекту отримають 5 000 фермерів в Дніпропетровській, Херсонській, Львівській, Івано-Франківській області.

Мета проекту - п ідвищення рентабельності малих і середніх молочних виробництв за рахунок:

- Фінансування створення молочних ферм

- Навчання з молочного виробництва та управління фермою

- Доступ до ресурсів на більш вигідних умовах (гуртові закупівлі)

- Розвиток підприємництва на селі

Партнери Проекту:

- Основний донор - уряд Канади, Міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку;

- Данон Екосистем Фонд (Франція), Компанія «Данон» в Україні, міжнародний благодійний фонд «Добробут громад»;

- Обласні державні адміністрації: Дніпропетровська, Львівська, Херсонська, Івано-Франківська.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Yura  (27.04.15 12:29): Ничего бесплатного не бывает. "Данон" готовит для себя производителей молока. Вопрос только в цене молока по которой будет скупать Корпорация при "помощи" фермерам и я думаю что в договорах это цифра будет прописана. Только легализованным фермерам придется столкнуться со всеми прелестями наших конролирующих органов. Многие ли выдержат? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті