Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині розвиватимуть соціальну інфраструктуру біля модульних містечок для переселенців

На Дніпропетровщині розвиватимуть соціальну інфраструктуру біля модульних містечок для переселенців
Новий дитячий майданчик вже відкрили в модульному містечку Дніпропетровська. Найближчим часом німецька компанія GIZ, яка надає допомогу переселенцям в Україні, виділить кошти на покращення соціальної інфраструктури поруч з модульними містечками регіону – встановлення дитячих та спортивних майданчиків, створення додаткових класів у школах та груп у дитячих садках тощо. Такої домовленості дійшли голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко та Міністр закордонних справ Німеччини Франк Штайнмаєр під час візиту німецької делегації до Дніпропетровської області.

«Дніпропетровська область як прифронтова перша приймає поранених і несе відповідальність за тих людей, які переїхали з сусідніх регіонів. На сьогодні ми прийняли вже понад 5 тисяч поранених та прихистили за нашими підрахунками майже 130 тисяч переселенців. Ми вдячні уряду Німеччини за допомогу в будівництві модульних містечок для цих людей, за підтримку, яку вони надають. Для нас дуже важлива принципова позиція Німеччини у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України», - наголосив Валентин Резніченко.

Дніпропетровщина продовжує співпрацю з проектом GIZ. Наступним кроком буде створення соціальної інфраструктури біля модульних містечок. Дніпропетровщина домовилася з німецькою стороною про встановлення додаткових дитячих майданчиків, відкриття спортивних клубів, впровадження в школи нових навчальних технологій німецької та англійської мов. Також обговорюється можливість відкриття поруч із модульним містечком у Дніпропетровську басейна.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк Штайнмаєр наголосив, що мета їхнього візиту – ознайомитися з тим, як живуть переселенці на Дніпропетровщині.

«Ми цікавилися тим, як Дніпропетровщині вдається приймати таку велику кількість переселенців, як вони тут живуть та чи тримають зв'язок з окупованими територіями, де лишилися їх родичі та близькі. Німецький уряд по можливості допомагає цим людям. І ми раді, що Дніпропетровщина і її мешканці стали для нас партнерами у цій справі», - зазначив Франк Штайнмаєр.

За його словами, німецька сторона вже надала допомогу Україні у розмірі 200 млн євро. Ці кошти спрямовані на відновлення інфраструктури, виробництво електроенергії для модульних містечок та забезпечення їх енергоефективності. Також Німеччина збільшила кредит для України до 500 млн євро з метою реконструкції житла для переселенців.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Poma  (02.06.15 10:39): Меня уже достала эта гнилая власть.А вас? Відповісти | З цитатою
Тариф "ОГО-ГО"  (02.06.15 08:32): 1 июня в Днепропетровске: 5 тысяч переселенцев в Интернет и «Лоцманах»

http://www.056.ua/news/8438 59
Відповісти | З цитатою
Кадровик  (31.05.15 20:25): А общественный туалет? Вдруг кто идет к себе в будку, а ему припекло и чувствует что не дойдет? Поэтому, не чувствуется немецкого педантизму. Відповісти | З цитатою
--  (31.05.15 19:18): Идеальным местом для бассейна является территория за АТБ на проспекте Мира... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті