Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині учасникам АТО надаватимуть практичну допомогу у спеціально створеному Центрі

На Дніпропетровщині учасникам АТО надаватимуть практичну допомогу у спеціально створеному Центрі
Найближчими днями у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації почне працювати Єдиний центр допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. Його завдання – надання не тільки інформаційної підтримки, а й практичної допомоги у вирішенні соціальних, медичних, юридичних та інших питань.

«Кожен з бійців АТО повинен отримувати кваліфіковану оперативну допомогу у вирішенні питань, пов'язаних із статусом учасника бойових дій. Єдиний центр супроводжуватиме кожне питання до його позитивного вирішення. При кожній райдержадміністрації також будуть визначені відповідальні за цю роботу. Учасники АТО тепер мають реальну можливість швидко скористатися своїми законними правами та пільгами у повному обсязі», - заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.

За словами очільника області, про роботу цього Центру повідомлять всім волонтерським організаціям та органам соцзахисту регіону.

Радник голови ОДА Іван Начовний зазначив, що бійці та їх сім'ї стикаються з одними й тими ж проблемами - отримання посвідчень учасника бойових дій, призначення пільг, надання земельних ділянок тощо. «Я сам демобілізований і провів рік на війні. Моя сім'я весь цей час прожила без мене, я багато спілкуюся з іншими хлопцями. На своєму досвіді знаю, де є проблеми, маю пропозиції щодо їх вирішення», - розповів Іван Начовний.

Він додав, що одна з головних задач Центру – виробити універсальні алгоритми, які дозволять швидко та без перепон вирішувати найрозповсюдженіші проблеми бійців АТО та їх сімей.

«Центр буде не лише інформаційним. Ми будемо надавати конкретну допомогу, щоб запобігти накопиченню проблем. Для мене було приємним сюрпризом, що облдержадміністрація активно взялася допомогти у вирішенні цих завдань», - сказав він.

За словами Івана Начовного, в майбутньому досвід Дніпропетровщини щодо створення Центру допомоги учасникам АТО та їх сім'ям зможуть використовувати інші області країни.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті