Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Два коворкінг-центра для студентів- «айтішників» відкриють у Дніпропетровську

Два коворкінг-центра для студентів- «айтішників» відкриють у Дніпропетровську
Облдержадміністрація, спільно з IT-компаніями, відкриє в Дніпропетровську два коворкінг-центра. Студенти-програмісти зможуть спілкуватися з колегами, переймати досвід у практикуючих фахівців і навіть робити перші професійні кроки.

Про це розповів радник губернатора Дніпропетровщини Юрій Голик.

За розпорядженням голови ОДА Валентина Резніченка, влада області разом з IT-бізнесом зайнялися розвитком IT-освіти в регіоні. Один з результатів цієї співпраці – домовленість про створення двох коворкінг-центрів:
«Ми зробимо доступні і оснащені всім необхідним коворкінги. В них фрілансери та студенти IT-спеціальностей зможуть спілкуватися, працювати, обмінюватися досвідом і просто добре проводити час в корисному для професійного зростання середовищі», - пояснив Юрій Голик.

Важливою відмінністю нових центрів від вже існуючих стане доступна ціна:
«Ми підберемо для них приміщення, які знаходяться на балансі обласної влади. Громадська організація «IT Рух Дніпро» оформить їх на себе і буде оплачувати тільки комунальні послуги. Їм не доведеться брати великі гроші зі студентів за час, проведений в коворкінгах», - зазначив радник губернатора.

Представники ОДА і IT-компаній вже шукають такі приміщення. Пріоритет – вишів, в яких навчають програмістів:
«Ми шукаємо місце площею приблизно 300-400 квадратів. В ідеалі - на базі інститутів, щоб студентам- «айтішникам» було зручно. Вчора їздили в університет залізничного транспорту. У них є величезна кімната, яку можна використати», - розповів Юрій Голик.

Вибирати приміщення будуть протягом тижня. Радник голови ОДА каже - важливо не затягувати:
«Ми робимо все можливе, щоб коворкінг-центри почали працювати вже 1 вересня. Не зможемо відкрити в інститутах, - виділимо приміщення, що належать облдержадміністрації. Студентам необхідні такі коворкінги. Практика та спілкування з IT-фахівцями дадуть сильний поштовх їхньому професійному росту», - констатував Юрій Голик.

Коворкінг - це колективний офіс, відкритий для кожного, хто хоче попрацювати, поспілкуватися або просто відпочити разом з однодумцями.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ОЛо  (31.07.15 01:10): Уважаемые журнализды - "IT-специальности" это не только "Студенты-программисты" Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті