Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Дніпропетровщина стала центром всеукраїнського волонтерського руху», – Валентин Резніченко

«Дніпропетровщина стала центром всеукраїнського волонтерського руху», – Валентин Резніченко
У Дніпропетровську розпочався всеукраїнський форум волонтерів, який ініціював голова обласної державної адміністрації Валентин Резніченко. Небайдужі зі всієї країни зібралися для обговорення проблем бійців АТО, їх сімей, а також переселенців. Попереду п’ять днів палких дискусій, круглих столів та майстер-класів. Усе для того, щоб вирішити – як далі ефективно допомагати постраждалим від війни на сході.

«Дніпропетровська область – один з визнаних центрів волонтерського руху. Активісти регіону багато зробили для підтримки та становлення сучасної української армії, мають напрацювання у цьому питанні та великий досвід. Ми проводимо форум, який об’єднає зусилля патріотів держави. Його завдання – допомога в організації добровольців, які займаються підтримкою армії, пошук нових форм співпраці», – зазначив Валентин Резніченко.

Радник голови ОДА Юрій Голік заявив, що коли розпочалася війна, країну врятували волонтери, які прийшли на допомогу державі.

«Сьогодні ці люди не просто допомагають фронту, але й змінюють Україну на краще. Ми запрошуємо їх до усіх проектів облдержадміністрації – будь то закупівлі, впровадження електронних адмінпослуг чи контроль якості пасажирських перевезень. Даний форум також приклад нашої співпраці. Сподіваємось, що його результатами стануть конкретні пропозиції та рішення, які можна буде застосовувати у повсякденному житті», – підкреслив він. Вже під час першої зустрічі волонтери обговорять питання реабілітації бійців АТО. Тема найбільш очікувана, ділиться учасниця форуму Наталія Макуха.

«Ми працюємо у різних напрямках – допомагаємо військовим в АТО, пораненим у лікарнях, займаємось реабілітацією. Останнє зараз як ніколи актуально, адже у нас практично відсутня така система допомоги. На форум запрошені представники усіх гілок влади, медики. Сподіваємось, що спільно ми зможемо знайти підхід до вирішення цієї проблеми», – сказала вона.

Завтра волонтери обговорюватимуть, як знайти фінансування для своїх проектів. Третій день присвятять донорству. Відбудеться і практичний семінар для виробників – поговорять про проблеми електронних закупівель Міноборони. Будуть представники організацій, які зможуть надати фахові консультації виробникам. Четвертий день присвятять проблемам переселенців. Підсумковим заходом стане семінар та консультації з приводу соціально-правової підтримки постраждалих на Сході.

«ГромадаFest» проходить 26-30 серпня у Дніпропетровському театрі опери та балету (пр. Маркса, 72). Щодня круглі столи розпочинаються о 10.00.

Анкета учасника та відвідувача форуму - https://goo.gl/RAIIhn
План-схема виставки - http://imhocloud.com/image/7jXn

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


З А . . У П А  (26.08.15 17:38): На передовую волонтёров.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті