Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Масажі і скелелазіння: ще 4 воїна АТО оздоровились в Литві

|«« «« »» »»|

Сьогодні ще 4 учасники АТО повернулися з реабілітаційного центру Друскінінкай в Литві. Там вони місяць поправляли здоров'я. Хлопці проходили водні та масажні процедури, каталися на велосипедах і піднімалися по скалодрому.

Троє хлопців: Павло Полюхович, Роман Колдомасов та Артур Герасименко затрималися в Києві в особистих справах. Володимир Карпенко з 25-ї повітряно-десантної бригади долетів до Дніпра, де його зустрів радник керівника Дніпропетровської облдержадміністрації Віталій Литвин і Почесний консул Литви у Дніпропетровську Віталій Півняк.

Володимир отримав контузію у вересні минулого року під Нижньою Кринькою в Донецькій області. Лікувався у військовому госпіталі. Після цього повернувся в зону бойових дій, але постійно мучився від головних болів: «Велике спасибі організаторам поїздки і литовським медикам. Голова тепер майже не болить. І стало спокійніше на душі», - розповів Володимир Карпенко.

Дійсно, як зазначив Віталій Литвин, реабілітація в центрі Друскінінкай - це комплексна процедура: «Наголос робиться на опорно-рухову систему. Але бійці ще й психологічно розвантажуються. Їм роблять масажі, проводять екскурсії по містах, історичних місцях, музеях», - зазначив радник голови ОДА.

За словами бійця, за місяць відпочинку він побачив майже всю країну і... президента Литовської Республіки Далю Грібаускайте: «Захотіла з нами познайомитися, - говорить Володимир Карпенко. - Цікавилася здоров'ям, питала, чи подобається нам у них. Загалом, про життя поговорили. Литовці дуже добре ставляться до українців і до наших бійців. Переживають, цікавляться і всіляко підтримують. Навіть на ринку, коли хочеш сувенір купити, готові задарма віддавати».

Володимир каже, поїздка справді повертає в форму: «Коли ми летіли туди, Паша всі металошукачі в аеропортах проходив з залізною палицею. На зворотному шляху вже міг без неї обходитися. Та що вже там, він у Литві на велосипеді катався і піднімався по скалолазній стінці!».

За цей рік в Литві за підтримки Дніпропетровської ОДА вже відпочили та оздоровилися 39 бійців. «Реабілітація воїнів АТО - одне з першочергових завдань, поставлених керівником області Валентином Резніченком», - констатував Віталій Литвин.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті