Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
08:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина планує боротися з нелегальною ловлею риби

Дніпропетровщина планує боротися з нелегальною ловлею риби
У 2016 році хочуть скасувати квоти на ловлю риби на Дніпродзержинському водосховищі. Це означає, що кожен крупний рибак зможе легально ловити більше. Такий експеримент планує провести державне агентство рибного господарства України спільно з керівництвом Дніпропетровщини. Мета експерименту - розвиток рибної галузі та ліквідація шахрайства у цій сфері.

Зараз українські промисловці можуть ловити рибу тільки в межах квоти, яка встановлюється для кожного з них. Агентство рибгоспу пропонує цю систему скасувати. «Крупні риболови дуже часто надають неточні дані про кількість виловленої риби, - пояснив голова агентства Ярема Ковалів. - Вони хочуть ловити більше, ніж їм дозволено. Наприклад, за офіційними даними судака цьогоріч відпривили на експорт в п'ять разів більше, ніж упіймали. Щоб виправити ситуацію, ми хочемо скасувати квоти та дозволити ловлю в межах загального ліміту».

Загальний ліміт на вилов того чи іншого виду риби - це науково обґрунтована кількість риби, яку можна виловити з конкретного водоймища без шкоди для екології. «Наприклад, у водосховищі дозволено виловити в цілому 30 тонн ляща. І ми говоримо промисловцям - будь ласка, у вас є дозвіл зловити 30 тонн на всіх. Тобто індивідуальна квота на кожного підприємця не встановлюється. Є єдине обмеження на всю водойму», - пояснив в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації Руслан Стрілець.

У держагентстві впевнені - нововведення стимулює великих рибалок показувати реальний улов і платити за нього податки. Для пілотного експерименту, керівництво регіону запропонувало використовувати Дніпродзержинське водосховище.

Зараз цей проект на стадії обговорення.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Z  (13.09.15 18:27): Способ "борьбы с нелегальной ловлей" - назвать нелегальное легальным Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Рыбу то хоть гады отдайте.  (13.09.15 18:12): Если я не смогу ловить рыбу то моя семья умрет с голоду и не сможет быть незалэжной от курса доллара зарплаты то у людей сами знаете какие... Відповісти | З цитатою
Я  (13.09.15 11:33): Насколько помню, в западной европе ,вообще промышленный лов на внутренних водоемах запрещен. Ну, а у нас как всегда, под благими намерениями кроется черт. Рыбы действительно не осталось, да и та поражена нематодами , судак на 80%, окунь на 70%., какой экспорт? Бред сивой кобылы. А зарыблять, для того, что бы ловить, кто будет, кто будет контролировать?
Люблю ловить судака на джиг, так вот весь пойманный судак в прошлом году был выпущен, как малек, а крупный был выброшен из-за наличия нематодов (к сожалению уже дома). В Днепре по моим наблюдениям через 3-4 года даже лягушек не останется, не говоря уже за рыбу и раков. " А они хотят ловить больше, чем им разрешено"-цитата.
Твари.
Відповісти | З цитатою
Рыбак  (12.09.15 21:15): Как скрывали улов, так и будут. Что бы общую квоту "не превысить".
В реке зачетного размера судака (например) практически не осталось, вылавливают малька. Сети с размером ячеи меньше допустимого, рыбу в сети загоняют лодками. Ловят сетями где хотят, когда хотят и как хотят. Никакие законы и нормы не указ. В общем узаконенное браконьерство хотят еще более узаконить.
Если руководство днепропетровщины, как говорится, "за народ" и хочет сохранить рыбные ресурсы, нужно запретить промлов в реках и водохранилищах, полностью заменить рыбинспекцию и заставить ее бороться с браконьерами. К тому же водные ресурсы принадлежат народу. Так почему на этом наживаются отдельные частные структуры???
Відповісти | З цитатою
АС  (12.09.15 16:15): Совсем выжили из ума наши Вожди! В этом году в днепродзерж . ВДХР рыбы практически нет,в следующем не будет вообще-все перецедят!Да просто необходимо лет на пять вообще запретить промышл. вылов- тогда ,может быть,наши внуки увидят живую рыбу Відповісти | З цитатою
11111111111  (11.09.15 20:27): єто называется выгребайте все под чистую - сгорел сарай - гори и хата. Відповісти | З цитатою
Ценз  (11.09.15 20:13): Де можна ознайомитися з "научно обоснованное количество рыбы" Хто проводив дослідження, коли їх проводили і які дані отримали? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
как  (11.09.15 19:58): все это фигня, как брали взятки , так и будут брать и вылавливать сколько им влезет, просто жалко , что люди , которые реально борются с браконьерами, делают это зря Відповісти | З цитатою
1111  (11.09.15 19:40): Ну да, давайте узаконим браконьерство! И ордена будем выдавать. Через пару лет выловим последнего судака! НЕОБХОДИМО ЗАПРЕТИТЬ на 5 лет полностью промысловый лов рыбы (петиция есть на сайте президента), иначе будем рыбу наблюдать только на старых фото! Кстати хищная рыба - это санитар водоема. Так что вслед за ней умрет и р. Днепр. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті