Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Новий геріатричний центр може з’явитися на Дніпропетровщині

Новий геріатричний центр може з’явитися на Дніпропетровщині
Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) розширює співпрацю з Дніпропетровщиною. Відтепер іноземні партнери допомагатимуть не лише переселенцям, а й громадам, які їх прихистили. Йдеться про реконструкцію шкіл, дитячих садочків та лікарень. Розглядатимуть німці й можливість реалізувати більш масштабні проекти, на кшталт, будівництва геріатричного центру.

Про це йшлося під час зустрічі заступника голови Дніпропетровської ОДА Олега Кужмана з делегацією GIZ.

Сьогодні на Дніпропетровщині офіційно зареєстровано понад 73 тис. переселенців. Проте, за словами Олега Кужмана, реальна їх кількість на 30-40% більша. «Ми не можемо прогнозувати, чи буде наплив переселенців напередодні зими, але готуємося до цього», - сказав він.

Експерт GIZ Майк Матес зазначив, що організація прагне підтримати не лише переселенців, а й громади, які їх приймають.

«Перевага віддається категоріям населення, які не можуть допомогти собі самі. Це люди похилого віку, діти та інваліди. Йдеться не лише про розбудову соціальної інфраструктури, а й підвищення рівня послуг, які надають населенню», - наголосив він.

Для реалізації німецькі партнери оберуть два типи проектів. Короткотермінові та невеликі за обсягом, наприклад, ремонт даху чи заміна вікон. Та більш масштабні – які втілюватимуть 2-3 роки.

«60% переселенців – це люди похилого віку та інваліди. Ми пропонуємо створення геріатричного центру на Дніпропетровщині. Просимо GIZ звернути на цей проект особливу увагу», - наголосив Олег Кужман.

Також він попросив у німецьких партнерів реконструювати заклади освіти та медицини. Через велику кількість переселенців на школи, дитячі садочки та лікарні області значно збільшилося навантаження. Найближчим часом Дніпропетровська обладміністрація запропонує GIZ низку проектів, з яких німецькі партнери оберуть, що саме будуть реалізовувати.

Gorod.dp.ua на Facebook.


старушка  (15.09.15 11:53): стройте центры не только для переселенцев, мы- немощные ободранные властью, замезшие и голодные, тоже прийдем в центры, помирать Відповісти | З цитатою
Волонтёрка  (15.09.15 07:44): Побольше б нам переселенцев,- может и центров уютных, как грибов, понавыстраивается - понапоявляется.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті